Najava natječaja Interreg Central Europe – od 15.11.2021.

27.10.2021.

Tekst natječaja

Najavljena je objava prvog poziva unutar programa Interreg Central Europe za 15. studeni 2021. koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

rnrn

Poziv će imati 4 prioritetna područja:

rnrn

    rn

  • Suradnja za pametniju Središnju Europu – projekti koji se odnose na jačanje inovacija te poticanje korištenja naprednih tehnologija. Također, sufinanciraju se kapaciteti za pametnu specijalizaciju, industrijsku tranziciju i poduzetništvo. Proračun: 22 milijuna eura.
  • rn

  • Suradnja za zeleniju Središnju Europu – projekti koji adresiraju okolišne izazove i energetsku učinkovitost te korištenje obnovljivih izvora energije. Unutar ovog prioriteta poticat će se i projekti koji potiču urbanu mobilnost. Proračun: 36 milijuna eura.
  • rn

  • Suradnja za povezaniju Središnju Europu – odnosi se na projekte koji poboljšavaju transportne veze s ruralnim i perifernim regijama Srednje Europe te koji potiču održiv, inteligentan i intermodalan transport, uključujući poveznice na TEN-T koridore. Proračun: 7 milijuna eura. 
  • rn

  • Poboljšanje upravljanja za suradnju u Središnjoj Europi – ovaj prioritet potiče projekte koji će poboljšati kapacitete javne uprave na svim teritorijalnim razinama, s ciljem donošenja i implementacije integriranih teritorijalnih razvojnih strategija kroz suradnju. Proračun: 7 milijuna eura.
  • rn

rnrn

Prihvatljivi korisnici: javne i privatne organizacije

rnrn

Stopa sufinanciranja: 80%

rnrn

Rok za predaju dokumentacije: 23. veljače 2022.

rnrn

Konkretna natječajna dokumentacija objavit će se 15. studenog, a trenutno je više informacija o prioritetnim područjima dostupno OVDJE.

rnrn

 

rnrn

U razvijanju projektnih ideja, posjetite PLATFORMU za pronalazak potencijalnih projektnih partnera.

rnrn

Kako program Interreg Central Europe obuhvaća Austriju, Hrvatsku, Češku, Njemačku, Mađarsku, Italiju, Poljsku, Slovačku i Sloveniju, dostupna je i Lista prihvatljivih NUTS 2 regija.

rn

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2024./2025.

Saznaj više >

NATJEČAJI
Otvorene prijave za DIGITAL SME nagrade

Saznaj više >

NATJEČAJI
Objavljen Poziv za nacionalno sufinanciranje SAP projekata za LIFE 2024.

Saznaj više >

Skip to content