1. Poziv iz programa suradnje Središnja Europa 2021. – 2027.

15.11.2021.
Datum otvaranja natječaja: 15.11.2021.
Rok za prijavu: 23.02.2022 00:00

Tekst natječaja

Program transnacionalne suradnje Središnja Europa 2021. – 2027. otvara prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga u ovoj perspektivi te poziva zainteresirane javne i privatne organizacije na dostavu projektnih prijedloga.

rnrn

Financijska omotnica iznosi oko 225 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Program predstavlja svojevrsni nastavak uspješne perspektive 2014. – 2020. te će u novom programskom razdoblju kroz 9 specifičnih ciljeva sufinancirati projekte u svrhu jačanja regionalnih inovacija, pametne specijalizacije, energetske tranzicije, zaštite okoliša, klimatskih promjena, poboljšanja prometnih veza te osnaživanja upravljačkih kapaciteta za regionalni razvoj.

rnrn

 

rnrn

Cilj prvog poziva je ponuditi najširi tematski raspon za najveći mogući broj zainteresiranih partnera. U tom smislu za prijavitelje su otvorena sva 4 tematska prioriteta dok vrijednost poziva iznosi oko 72 milijuna eura iz EFRR-a uz stopu sufinanciranja od 80%:

rnrn

Prioritetna os 1 – Suradnjom za pametniju Središnju Europu – 22 milijuna eura iz EFRR-a;

rnrn

Prioritetna os 2 – Suradnjom za zeleniju Središnju Europu – 36 milijuna eura iz EFRR-a;

rnrn

Prioritetna os 3 – Suradnjom za povezaniju Središnju Europu – 7 milijuna eura iz EFRR-a;

rnrn

Prioritetna os 4 – Suradnjom za poboljšano upravljanje Središnjom Europom – 7 milijuna eura iz EFRR-a.

rnrn

 

rnrn

Poziv je otvoren od 15. studenog 2021. do 23. veljače 2022. godine, a ugovaranje i početak provedbe projekata se očekuje u jesen 2022.

rnrn

 

rnrn

U svrhu potpore potencijalnim prijaviteljima Program je osmislio virtualnu zajednicu projektnih prijavitelja koja olakšava traženje projektnih partnera te daje mogućnost pretraživanja postojećih i dodavanja svojih projektnih ideja. Zajednica će vam pomoći da stupite u kontakt s drugim organizacijama iz cijele Središnje Europe i olakšati prijavu na poziv. Za pristup se potrebno registrirati ovdje.

rnrn

 

rnrn

Sve informacije i relevantna dokumentacija dostupne su na web stranicama Zajedničkog tajništva. Osim toga, informacije o specifičnim ciljevima su dostupne u obliku kratkih videozapisa koje možete pronaći na YouTube kanalu. Aktualne informacije također se mogu pronaći na društvenim platformama Twitter, Instagram, Linkedin i Facebook.

rnrn

 

rnrn

Za sva pitanja vezana uz poziv isto tako možete kontaktirati i nacionalnu kontakt točku za Republiku Hrvatsku.

rnrn

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa, najavljuje nacionalnu info radionicu koja će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa i uvjetima prvog poziva, a točno vrijeme i mjesto održavanja bit će uskoro objavljeni na stranicama: https:/razvoj.gov.hr i http:/www.strukturnifondovi.hr.

rn

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
JAVNI POZIV za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2024. godini na području Republike Hrvatske

Saznaj više >

NATJEČAJI
Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u 2024. godini

Saznaj više >

NATJEČAJI
Izgradnja i/ili opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno sakupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala

Saznaj više >

Skip to content