POZIV: „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza IV“

08.12.2021.

Tekst natječaja

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je Otvoren poziv za dostavu projektnih prijedloga „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza IV“.

rnrn

Cilj poziva je doprinijeti ublažavanju najgorih oblika siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći (hrane i/ili osnovne materijalne pomoći) najpotrebitijim osobama te pružanjem popratnih mjera koje će doprinijeti boljem socijalnom uključivanju najpotrebitijih osoba. Ciljne skupine Poziva su samci i/ili kućanstva koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva i definirani su kao najpotrebitiji prema kriterijima partnerske organizacije za primanje hrane i/ili osnovne materijalne pomoći.

rnrn

 

rnrn

Ukupna alokacija iznosi 80.795.000,00 kn raspoređenih obzirom na vrstu materijalne deprivacije:

rnrn

    rn

  • Materijalna deprivacija koja se odnosi na nedostatak hrane (MD1) – 57.750.000,00 kn,
  • rn

  • Materijalna deprivacija koja se odnosi na nedostatak osnovne materijalne pomoći, uključujući nabavu zaštitnih materijala i opreme te ostalih higijenskih proizvoda vezano uz borbu protiv koronavirusa (MD2) – 20.625.000,00 kn
  • rn

  • Tehnička pomoć koja nije obavezna i ne može se prijaviti samostalno (TP) – 2.420.000,00 kn
  • rn

rnrn

Prijavitelj može prijaviti samo jedan projektni prijedlog.

rnrn

Poziv je sufinanciran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije – iz sredstava REACT-EU u okviru FEAD Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. – 2020. kao odgovor Unije na pandemiju bolesti COVID-19.

rnrn

Planirano trajanje provedbe projekata je od 10 do 12 mjeseci od dana sklapanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a rok za dostavu projektnih prijedloga je 30. lipnja 2022.

rnrn

 

rnrn

Detaljnije informacije i natječajnu dokumentaciju potražite na poveznici: https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/ublazavanje-siromastva-pruzanjem-pomoci-najpotrebitijim-osobama-podjelom-hrane-i-ili-osnovne-materijalne-pomoci-faza-iv/

rn

Prihvatljivi prijavitelji

Prihvatljivi prijavitelji i partneri u okviru ovoga Poziva su neprofitne pravne osobe kojima je nadležno upravno tijelo izdalo rješenje kojim se odobrava stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, uz ispunjavanje uvjeta prihvatljivosti navedenih u točki 4.1.2. Uputa za prijavitelje.

rn

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2024./2025.

Saznaj više >

NATJEČAJI
Otvorene prijave za DIGITAL SME nagrade

Saznaj više >

NATJEČAJI
Objavljen Poziv za nacionalno sufinanciranje SAP projekata za LIFE 2024.

Saznaj više >

Skip to content