Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini

19.05.2022.

Tekst natječaja

Središnji državni ured za demografiju i mlade 18. svibnja 2022. objavio je Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini.

rnrn

Cilj Programa je provođenje poticajne demografske i obiteljske politike kroz razvoj i unapređenje postojećih kapaciteta vanjskih terena, igrališta i sportskih dvorana dječjih vrtića kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te doprinijelo poboljšanju sigurnosti djece u prostorijama objekta i izvan njega.

rnrn

Ukupan iznos sredstava predviđen za provođenje Programa je 11.000.000,00 kuna.

rnrn

Prihvatljivi objekti su: objekti dječjih vrtića čiji su osnivači jedinice lokalne samouprave na kojima se provode prihvatljive aktivnosti u provedbenom razdoblju.

rnrn

Prihvatljive aktivnosti su: opremanje fiksnom opremom, uređenje okoliša i uređenje postojećih vanjskih terena.

rnrn

Omjer sufinanciranja: najviši udjel Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u sufinanciranju prihvatljivih aktivnosti na pojedinom objektu može biti od 50 do 90% prihvatljivih troškova nastalih u provedbenom razdoblju (u skladu s Odlukom o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti, NN 132/17).

rnrn

Jedan Prijavitelj podnosi jednu prijavu u kojoj može tražiti sufinanciranje prihvatljivih aktivnosti za jedan objekt dječjeg vrtića kojemu je osnivač.

rnrn

U postupku odabira Prijavitelju se može odobriti najveći ukupni iznos sufinanciranja do 700.000,00 kuna s PDV-om. Neće se sufinancirati projekti čija je ukupna vrijednost na jednom objektu manja od 100.000,00 kuna s PDV-om.

rnrn

Poziv će biti otvoren 30 dana od dana objave Poziva na mrežnim stranicma Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade odnosno do 17. lipnja 2022. godine.

rnrn

Više informacija možete pronaći OVDJE.

rn

Prihvatljivi prijavitelji

jedinice lokalne samouprave i Grad Zagreb, osnivači dječjih vrtića utvrđeni Planom mreže dječjih vrtića (članak 14. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju NN, 10/97, 107/07, 94/13 i 98/19.) i jedinice lokalne samouprave, vlasnici prostora u kojem se odvija djelatnost dječjeg vrtića na području te jedinice lokalne samouprave koje ovim ulaganjem povećavaju vrijednost vlastite imovine jedinica lokalne samouprave.

rn

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
JAVNI POZIV za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2024. godini na području Republike Hrvatske

Saznaj više >

NATJEČAJI
Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u 2024. godini

Saznaj više >

NATJEČAJI
Izgradnja i/ili opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno sakupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala

Saznaj više >

Skip to content