Vrsta natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga

Osiguranje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (šk.god.2019.-2020.)

30.07.2019.
Tema/Sektor: Socijalna uključenost
Datum otvaranja natječaja: 30.07.2019.
Rok za prijavu: 31.03.2020 00:00

Tekst natječaja

Cilj Poziva je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u javnim osnovnim školama. 

rnrn

Ciljne skupine Poziva su djeca koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva te koja su polaznici obveznog osnovnoškolskog programa i definirana su kao najpotrebitija prema kriterijima partnerskih organizacija.  

rnrn

Iznos raspoloživih bespovratnih sredstava:

rnrn

  rn

 • Najniži iznos zatraženih bespovratnih sredstava: 200.000,00 kn
 • rn

 • Najviši iznos zatraženih bespovratnih sredstava: 1.000.000,00 kn
 • rn

rnrn

Prijavitelj ne može dostaviti više od jednog projektnog prijedloga na ovaj Poziv. 

rnrn

Obvezni kriterij odabira najpotrebitije djece koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva za sudjelovanje u projektu Djeca iz obitelji koje su korisnice prava na doplatak za djecu.

rnrn

  rn

rnrn

Maksimalno trajanje projekta je 10 mjeseci. Sve projektne aktivnosti moraju se odnositi na školsku godinu 2019./2020. 

rnrn

Retroaktivno sufinanciranje troškova- Prihvatljivi izdaci, koji su nastali u vezi sa školskom godinom 2019./2020., počevši od početka nastavne godine 9. rujna 2019. do sklapanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava

rnrn

Rok za podnošenje projektnih prijedloga ističe 31. ožujka 2020. godine ili danom odobrenja posljednjeg projektnog prijedloga koji udovolji svim kriterijima, a kojim se iscrpljuju raspoloživa financijska sredstva.

rnrn

Više informacija o Pozivu nalazi se na poveznici.

rn

Prihvatljivi prijavitelji

Prihvatljiv prijavitelj, odnosno vodeća partnerska organizacija može biti samo javno tijelo koje je osnivač javnih osnovnih škola koje se nalaze u sljedećim jedinicama područne (regionalne) samouprave razvrstanim kao područja s indeksom razvijenosti ispod 105% (skupina I., II. i III.) prema Vrijednosti indeksa razvijenosti i pokazatelja za izračun indeksa razvijenosti prema novom modelu izračuna na županijskoj razini za razdoblje 2014. – 2016.

rnrn

Prihvatljivi partneri u okviru ovog Poziva su:

rnrn

  rn

 1. OBAVEZNI PARTNERI (obavezne partnerske organizacije): javne osnovne škole koje se nalaze u jedinicama područne (regionalne) samouprave razvrstanim kao područja s indeksom razvijenosti ispod 105% (skupina I., II. i III.) prema Vrijednosti indeksa razvijenosti i pokazatelja za izračun indeksa razvijenosti prema novom modelu izračuna na županijskoj razini za razdoblje 2014. – 2016. (obavezno partnerstvo);
 2. rn

 3. NEOBAVEZNI PARTNERI (neobavezne partnerske organizacije): javno/a tijelo/a (jedinice lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave) – osnivači javnih osnovnih škola koje se nalaze u jedinicama područne (regionalne) samouprave razvrstanim kao područja s indeksom razvijenosti ispod 105% (skupina I., II. i III.) prema Vrijednosti indeksa razvijenosti i pokazatelja za izračun indeksa razvijenosti prema novom modelu izračuna na županijskoj razini za razdoblje 2014. – 2016.
 4. rn

rn

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
JAVNI POZIV za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2024. godini na području Republike Hrvatske

Saznaj više >

NATJEČAJI
Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u 2024. godini

Saznaj više >

NATJEČAJI
Izgradnja i/ili opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno sakupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala

Saznaj više >

Skip to content