Produžene prijave za Smart i Eco city projekte i izbor za Najbolji grad

01.09.2022.

Tekst natječaja

Kreće izbor za Najbolji grad za 2022. godinu, peti u nizu koji portal Gradonačelnik.hr organizira u suradnji sa Hanza mediom, agencijom Ipsos te tvrtkom Apsolon. Dok njihovi analitičari proučavaju proračunske i ostale javno dostupne statističke podatke za gradove kako bi ‘izvukli’ finaliste u kategorijama Gospodarstvo, Obrazovanje i demografija, Kvaliteta života, Najveći napredak te ‘Šampione EU fondova’, u tijeku su i rokovi za prijave za Smart i Eco city kategoriju. Rok za podnošenje prijava je pomaknut na 30. rujna do 23:59 sati.

rnrn

Svi gradovi koji se vide u ovoj konkurenciji i smatraju da imaju dovoljno dobre projekte, trebaju ispunjene obrasce, koji su već poslani na adrese gradskih uprava, poslati na adresu najboljigrad@hanzamediahr do 30.rujna u 23.59 sati. Najbolje će izabrati stručni žiri. 

rnrn

I ove godine najpametnije gradove biraju u suradnji s Jutarnji listom i tvrtkom Apsolon, i to temeljem Apsolonove posebne metodologije za ocjenu digitalne spremnosti gradova, anketnog istraživanja i pregleda javno dostupnih podataka u područjima strateškog planiranja, gospodarstva, društva, okoliša, prometa i infrastrukture.

rnrn

Pobjednici će se birati u trima kategorijama: veliki grad (preko 35.000 stanovnika), srednji grad (10.000 – 35.000 stanovnika) i mali grad (manje od 10.000 stanovnika).

rnrn

Za razliku od ostalih kategorija, za izbor za najbolji Smart i Eco city grad potrebno se prijaviti i to putem nominacijskih obrazaca koji su već poslani na adrese gradskih uprava. Pozivamo stoga sve zainteresirane da se uključe u naše istraživanje i pokažu da je njihov grad primjer dobre prakse pametnog razvoja koji može biti uzor i drugim gradovima u Hrvatskoj.

rnrn

 

rnrn

Podsjetimo, u prošlogodišnjem izboru u  izbora za najpametniji grad u zemlji u svojim su kategorijama (mali, srednji, veliki grad) trijumfirali Krk, Koprivnica i Rijeka, s tim da su Koprivnica i Rijeka tako potvrdili titulu najboljeg grada u Smart-city kategoriji drugu godinu zaredom. U finalu su bili još Donji Miholjac, Hvar, Pregrada i Zlatar (mali), Đakovo Jastrebarsko, Šibenik i Zaprešić (srednji), te Dubrovnik, Karlovac, Sisak i Zagreb (veliki grad). Najboljim gradom u Eco-city kategoriji lani je proglašen Osijek, a u finalu su bili još i Poreč i Šibenik.

rnrn

O mjestu i vremenu proglašenja pobjednika pravovremeno ćemo vas obavijestiti. U slučaju potrebe za dodatnim informacijama i/ili pojašnjenjima obratite se na najboljigrad@hanzamedia.hr.

rnrn

Izvorna vijest dostupna je OVDJE.

rn

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u 2024. godini

Saznaj više >

NATJEČAJI
Izgradnja i/ili opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno sakupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala

Saznaj više >

NATJEČAJI
NATJEČAJ za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2024. godini

Saznaj više >

Skip to content