Otvoren poziv za „Priče o europskoj baštini“

26.01.2023.

Tekst natječaja

„Priče o europskoj baštini“ (European Heritage Days Stories) inicijativa je Europske komisije i Vijeća Europe koja potiče inovativne projekte u lokalnim zajednicama diljem Europe. Radi se o pozivu na dijeljenje zanimljivih priča o europskoj kulturnoj baštini koje će se objaviti kao Priče Dana europske baštine.

rnrn

Dani europske baštine događaji su koji okupljaju europske građane kako bi proslavili, podijelili i podržali aktivnosti lokalnih zajednica u Europi čija paneuropska priroda pomaže u isticanju europske dimenzije i vrijednosti europske baštine.

rnrn

Ciljevi Poziva:

rnrn

  rn

 • potaknuti osobe da se bave europskom kulturnom baštinom i ojačati osjećaj pripadnosti europskom zajedničkom prostoru;
 • rn

 • prikupiti svjedočanstva/priče koje daju uvid u to kako zajednice razumiju europsku dimenziju lokalne baštine;
 • rn

 • identificirati i promovirati zajednice koje se bave baštinom u skladu s europskim vrijednostima i dugoročnom perspektivom suradnje;
 • rn

 • nagraditi zajednice za njihov trud i potaknuti ih da dalje razvijaju svoje priče;
 • rn

 • motivirati i potaknuti zajednice, dobitnike nagrada za europsku baštinu/nagradu Europa Nostra i mjesta s Oznakom europske baštine (EHL) da sudjeluju u Danima europske baštine.
 • rn

rnrn

Sve priče koje ispunjavaju kriterije prihvatljivosti bit će objavljene kao priče Dana europske baštine koje će se promovirati na europskoj razini, a dobit će i potporu do 10.000,00 eura.

rnrn

Prijave se predaju putem obrasca za prijavu, na engleskom ili francuskom jeziku, a rok za predaju je 28. veljače 2023 godine.

rnrn

20 najbolje rangiranih projektnih ideja bit će pozvano da dostave detaljne projektne prijedloge i proračune koji će se razmatrati u sljedećoj fazi postupka dodjele bespovratnih sredstava.

rnrn

Postupak odabira i kriterije pronađite na stranici Priče Dana europske baštine. Pobjednici će biti objavljeni 15. lipnja 2023. godine.

rnrn

Više informacija nalazi se OVDJE.

rn

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u 2024. godini

Saznaj više >

NATJEČAJI
Izgradnja i/ili opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno sakupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala

Saznaj više >

NATJEČAJI
NATJEČAJ za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2024. godini

Saznaj više >

Skip to content