Program podrške brdsko-planinskim područjima

11.03.2020.
Država: Hrvatska
Datum otvaranja natječaja: 11.03.2020.
Rok za prijavu: 26.03.2020 00:00

Tekst natječaja

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je natječaj za podršku brdsko-planinskim područjima. Cilj Programa podrške je pridonijeti održivom razvoju brdsko-planinskih područja u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture i otklanjanja posljedica nastalih usred vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinska područja u svrhu njihove gospodarske, socijalne i demografske revitalizacije. Korisnici Programa u širem smislu su svi stanovnici lokalne zajednice na brdsko-planinskim područjima koji imaju korist od provedbenih aktivnosti Programa.

rnrn

 

rnrn

Prihvatljive aktivnosti su one vezane uz nadogradnju, modernizaciju, rekonstrukciju, obnovu ili adaptaciju prihvatljivih građevina. Prihvatljive su građevine iz područja ulaganja u:

rnrn

   a) unapređenje društvene, komunalne, socijalne i javne infrastrukture

rnrn

   b) pripremu infrastrukture kao preduvjeta za ulaganja i gospodarski oporavak

rnrn

   c) sanaciju šteta na infrastrukturnim građevinama nastalih uslijed vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinsko područje

rnrn

Prihvatljive građevine moraju biti u vlasništvu prihvatljivih podnositelja ili u vlasništvu pravnih subjekata čiji su osnivači prihvatljivi podnositelji i u njihovom su većinskom vlasništvu ili suvlasništvu ili su javno dobro za opću uporabu, a na raspolaganju su široj lokalnoj zajednici.

rn

Prihvatljivi prijavitelji

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su jedinice lokalne samouprave koje stječu ili su stekle status brdsko-planinskog područja (3 skupine), ili KZŽ ukoliko se projekt provodi na prihvatljivom području.

rnrn

 

rnrn

Broj zahtjeva po podnositelju je:

rnrn

  rn

 • jedan, ako je podnositelj JLS iz 1. skupine, ili je JLS iz 3. skupine i projekt je vezan uz sanaciju šteta na infrastrukturi uslijed vremenskih nepogoda
 • rn

 • dva, ako je podnositelj KZŽ ili JLS iz 2. skupine
 • rn

rnrn

 

rnrn

Ukupna osigurana sredstva iznose 26.000.000,00 kn, a iznos sufinanciranja iznosi od 100.000,00 kn (minimalni) do 1.000.000,00 kn (maksimalni) po Korisniku (vrijednosti navedene s PDV-om).

rnrn

Najviši udio sufinanciranja ovisi o skupini brdsko-planinskog područja u koju spada JLS na čijem se području projekt provodi:

rnrn

  rn

 • 1. skupina – 85% ukupnih prihvatljivih troškova projekta
 • rn

 • 2. skupina – 75% ukupnih prihvatljivih troškova projekta
 • rn

 • 3. skupina – 50% ukupnih prihvatljivih troškova projekta
 • rn

rnrn

 

rnrn

Provedbeno razdoblje: 1.1.2020. – 31.3.2021. (sufinanciranje od strane MRRFEU može se koristiti samo u 2020. godini).

rnrn

 

rnrn

Rok za podnošenje zahtjeva je 26.3.2020.

rnrn

 

rnrn

Tekst Programa, kriterije bodovanja i druge informacije možete potražiti na mrežnim stranicama MRRFEU. Tekst Programa možete preuzeti i u nastavku.

rn

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
JAVNI POZIV za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2024. godini na području Republike Hrvatske

Saznaj više >

NATJEČAJI
Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u 2024. godini

Saznaj više >

NATJEČAJI
Izgradnja i/ili opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno sakupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala

Saznaj više >

Skip to content