Projekti organizacija civilnog društva u području zaštite okoliša

25.06.2020.
Država: Hrvatska
Rok za prijavu: 31.08.2020 00:00

Tekst natječaja

Objavljen je natječaj za dodjelu sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sufinanciraju se projekti organizacija civilnog društva u području zaštite okoliša za:

rnrn

  rn

 1. aktivnosti ponovne uporabern
   rn

  • projekt koji doprinosi i potiče razmjene i ponovne uporabe isluženih proizvoda pri čemu postupci ponovne uporabe mogu uključivati obnovu proizvoda koja omogućuje povrat proizvoda u zadovoljavajuće radno stanje, popravak ili ispravak određene greške u proizvodu, akcijsko skupljanje i ponovnu prodaju isluženog proizvoda ili njegovih dijelova i sl.
  • rn

  • vrste proizvoda koje mogu biti predmet natječaja su tekstil, namještaj te roba široke potrošnje (kuhinjski pribor, knjige, igračke, bicikli, kolica itd.)
  • rn

  rn

 2. rn

 3. organizacije ekoloških akcija za prikupljanje otpada s morskog dnarn
   rn

  • projekti koji uključuju organiziranje ronilačkih akcija za prikupljanje otpada s morskog dna
  • rn

  rn

 4. rn

 5. organiziranje ekoloških akcija za prikupljanje otpada iz speleoloških objekatarn
   rn

  • speleološke udruge mogu prijaviti projekte koji uključuju akcije prikupljanja i zbrinjavanja sakupljenog otpada (potrebno provesti u dogovoru s mjesno nadležnom javnom ustanovom)
  • rn

  rn

 6. rn

rnrn

Ukupna sredstva iznose 1.700.000,00 kn. Fond odobrava i donacije sukladno postotnom učešću utvrđenom općim aktima Fonda; najmanji iznos donacije koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 20.000,00 kn, a najveći 60.000,00 kn. Stopa financiranja iz Fonda iznosi od 40% do 80%, ovisno o području provedbe projekta.

rnrn

Za sigurnost korištenja i pravilnog obilježavanja proizvoda iz ponovne uporabe sva odgovornost je na korisnicima Natječaja.

rnrn

Rok za prijavu je 31.8.2020., a provedba projekta mora biti dovršena najkasnije 8 mjeseci od dana sklapanja ugovora.

rnrn

Više informacija možete potražiti na stranicama FZOEU.

rn

Prihvatljivi prijavitelji

Organizacije civilnog društva / udruge

rnrn

Udruga prijavitelj mora biti registrirana te aktivna najmanje 1 godinu u RH zaključno s datumom objave Natječaja (19.6.2020.), biti relevantno programski usmjerena, financijski transparentna, bez dugovanja te djelovati u službi općeg zajedničkog dobra. Jedna udruga može prijaviti do dva projekta i biti partner na više projekata.

rn

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2024./2025.

Saznaj više >

NATJEČAJI
Otvorene prijave za DIGITAL SME nagrade

Saznaj više >

NATJEČAJI
Objavljen Poziv za nacionalno sufinanciranje SAP projekata za LIFE 2024.

Saznaj više >

Skip to content