LIFE 2020 Tradicionalni projekti

10.07.2020.

Tekst natječaja

Obavijest za Tradicionalne projekte u okviru programa LIFE:

rnrn

Potprogram Priroda i bioraznolikost financira projekte očuvanja prirode na područjima bioraznolikosti, staništa i vrsta, i to za dobre prakse, pilot i demonstracijske projekte koji doprinose implementaciji direktiva EU o pticama i staništima, strategiji bioraznolikosti EU do 2020 te razvoju, implementaciji i upravljanju mrežom Natura 2000. Stopa financiranja iznosi do 60%, ili do 75% ako je najmanje polovica ukupnih procijenjenih troškova projekta namijenjena akcijama unaprjeđenja statusa zaštite prioritetnih staništa ili vrsta navedenih u spomenutim direktivama o pticama i staništima. Rok za konceptni sažetak projekta je 16.7.2020.

rnrn

Potprogram Okoliš i efikasnost resursa financira projekte u okolišnom sektoru, posebno na područjima zraka, kemikalija, zelene/cirkularne ekonomije, industrijskih nezgoda, pomorskog i obalnog upravljanja, buke, tla, otpada, vode te urbanog okoliša, i to za pilot i demonstracijske projekte za razvoj, testiranje i demonstracijske politike ili upravljačke pristupe. Uz to, potprogram pokriva razvoj i demonstraciju inovativnih tehnologija, implementaciju, nadgledanje i evaluaciju EU okolišnih politika i zakona, kao i dobre prakse i rješenja. Europska komisija posebno traži tehnologije i rješenja spremna za implementaciju i u stanju spremnosti izlaska na tržište, na industrijskoj ili komercijalnoj razini, za vrijeme trajanja projekta. Stopa financiranja iznosi do 55%. Rok za konceptni sažetak projekta je 14.7.2020.

rnrn

Potprogram Upravljanje i informacije na području okoliša financira projekte na područjima podizanja svijesti, edukacije o okolišu i razvoju kapaciteta, usklađivanja sa zakonima i provođenjem zakona, razvoju znanja te sudjelovanjem javnosti i dionika. Podržani su projekti koji promoviraju podizanje svijesti o okolišnim pitanjima, što uključuje suradnju platformi i dijeljenje znanja o održivim okolišnim rješenjima i praksama. Stopa financiranja iznosi do 55 %. Stopa financiranja iznosi do 55%. Rok za konceptni sažetak projekta je 16.7.2020.

rnrn

Dodatne informacije možete potražiti na mrežnim stranicama programa LIFE.

rn

Prihvatljivi prijavitelji

Na program LIFE mogu se prijaviti sve pravne osobe registrirane na području Europske unije, a prijava se vrši putem internetskog alata eProposal.

rn

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2024./2025.

Saznaj više >

NATJEČAJI
Otvorene prijave za DIGITAL SME nagrade

Saznaj više >

NATJEČAJI
Objavljen Poziv za nacionalno sufinanciranje SAP projekata za LIFE 2024.

Saznaj više >

Skip to content