Sufinanciranje troškova uključivanja djece u socioekonomski nepovoljnoj situaciji u predškolske programe

08.01.2021.

Tekst natječaja

Otvoren je poziv na dostavu projektnih prijedloga za „Sufinanciranje troškova uključivanja djece u socioekonomski nepovoljnoj situaciji u predškolske programe".

rnrn

U okviru ovog Poziva financirat će se uključivanje djece iz skupina u socioekonomski nepovoljnoj situaciji u predškolske programe kroz financiranje cjelodnevnog redovitog programa predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu pripadnike ciljane skupine.

rnrn

Opći cilj Poziva je povećanje sudjelovanja djece iz skupina u socioekonomski nepovoljnom položaju u predškolskim programima u svrhu smanjenja rizika ranog napuštanja školovanja te rizika od siromaštva i socijalne isključenosti.

rnrn

Specifični cilj Poziva je pružiti podršku uključivanju djece iz skupina u socioekonomski nepovoljnom položaju u predškolske programe.

rnrn

Ciljna skupina su djeca u dobi između četiri godine i godine za početak obveznog osnovnog obrazovanja koja žive u lošim socioekonomskim uvjetima.

rnrn

Ukupan iznos Poziva: 150.000.000,00 KN

rnrn

ESF sufinanciranje (85%): 127.500.000,00 KN

rnrn

Nacionalno sufinanciranje (15%): 22.500.000,00 KN

rnrn

Sufinanciranje projekata: U sklopu ovog Poziva sufinanciranje projekata od strane prijavitelja i/ili partnera je obavezno, a stope sufinanciranja određene su sukladno stopama rizika od siromaštva županija u kojoj se nalazi prijavitelj.

rnrn

Trajanje projekata: 24 mjeseca;

rnrn

Prihvatljivi prijavitelji: Jedinice lokalne samouprave

rnrn

            Jedinice regionalne (područne) samouprave

rnrn

Partneri: Osnivači dječjih vrtića koji geografski pripadaju području županije prijavitelja, osnivači osnovnih škola u kojima se provode programi predškolskog odgoja koji geografski pripadaju području županije prijavitelja, osnovne škole koje provode program predškolskog odgoja a u koje su upisana djeca koja će sudjelovati u projektu, dječji vrtići u koje su upisana djeca koja će sudjelovati u projektu, jedinice područne (regionalne) samouprave na čijem području djeluje prijavitelj, regionalne razvojne agencije.

rnrn

Krajnji rok za prijavu djece (1.faza) je 8.veljače 2021.

rnrn

Krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga (2.faza) je 22.ožujka 2021.

rnrn

Poziv možete pronaći na slijedećem linku: https://tinyurl.com/y3xh2bpa.

rn

Prihvatljivi prijavitelji

Jedinice lokalne samouprave

rnrn

Jedinice regionalne (područne) samouprave

rn

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
JAVNI POZIV za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2024. godini na području Republike Hrvatske

Saznaj više >

NATJEČAJI
Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u 2024. godini

Saznaj više >

NATJEČAJI
Izgradnja i/ili opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno sakupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala

Saznaj više >

Skip to content