Poziv za prijavu na natječaj za proglašenje UNESCO-ova kreativnog grada za 2021. godinu

23.03.2021.

Tekst natječaja

Ministarstvo kulture i medija i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO objavilo je Poziv za prijavu na natječaj za proglašenje UNESCO-ova kreativnog grada za 2021. godinu.

rnrn

Mreža kreativnih gradova osnovana je 2004. godine i okuplja 246 gradova iz preko 80 zemalja. Cilj Mreže kreativnih gradova je jačanje suradnje među gradovima koji su prepoznali kreativnost kao strateški čimbenik održivog razvoja. Ulaskom u Mrežu gradova potvrđuju svoju spremnost za razmjenjivanjem iskustva, jačanjem sudjelovanja u kulturnom životu, integriranjem kulture u gradske razvojne planove te razvijanjem partnerstava koja promiču kreativnost i kulturne industrije.

rnrn

Mreža kreativnih gradova pokriva sedam kreativnih područja: obrte i tradicijske umjetnosti, dizajn, film, gastronomiju, književnost, medijske umjetnosti i glazbu.

rnrn

Prijave se odnose samo na jedno specifično kreativno područje, ali se gradovi također potiču nasloviti jedno ili više drugih kreativnih područja koje pokriva Mreža, naglašavajući postojeće i/ili potencijalne sinergije između njih.

rnrn

Proglašeni kreativni gradovi prepoznaju važnost održivog urbanog razvoja te se obvezuju jačati ulogu kulture i kreativnosti.

rnrn

Natječaj za Mrežu kreativnih gradova otvoren je za gradove iz svih država članica UNESCO-a i pridruženih članica.

rnrn

Mole se svi zainteresirani gradovi koji se misle prijaviti na natječaj da pošalju ispunjeni obrazac ili nacrt obrasca Hrvatskom povjerenstvu za UNESCO na: unesco@min-kulture.hr najkasnije do 31. svibnja 2021. godine kako bi se moglo odlučiti o službenom pismu potpore.

rnrn

Prijave se prosljeđuju izravno UNESCO-u na službenom prijavnom obrascu do 30. lipnja 2021. godine putem elektroničke pošte na: ccnapplications@unesco.org te na znanje Hrvatskom povjerenstvu za UNESCO na: unesco@min-kulture.hr.

rnrn

Više o uvjetima prijave na Javni poziv možete pročitati ovdje.

rn

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2024./2025.

Saznaj više >

NATJEČAJI
Otvorene prijave za DIGITAL SME nagrade

Saznaj više >

NATJEČAJI
Objavljen Poziv za nacionalno sufinanciranje SAP projekata za LIFE 2024.

Saznaj više >

Skip to content