EUROPSKA URBANA INICIJATIVA (EUI) – objavljeni novi natječaji

18.04.2023.

Tekst natječaja

Europska urbana inicijativa (EUI) kroz objavu novih natječaja gradovima pruža potporu za poboljšanje i jačanje kapaciteta u osmišljavanju strategija, politika i projekata održivog urbanog razvoja.

1. Razmjena između gradova (City-to-City Exchange)

Ovim pozivom nudi se potpora gradskim tijelima u rješavanju provedbenih izazova povezanih s održivim urbanim razvojem. Prijaviti se mogu samo gradska tijela iz država članica EU-a. Posebno se potiču prijave iz gradova s manje od 500 000 stanovnika te iz slabije razvijenih i tranzicijskih područja. Više o tome.

Prijave traju do 17. studenoga 2023. godine.

 

2. Gradovi u postupku revizije (Peer Review – Cities Under Review)

Cilj ovog poziva je unaprijediti dizajn i provedbu strategija održivog urbanog razvoja kroz postupke sustavnog vrednovanja, suradničkog učenja („peer learning“) i davanja preporuka. Posebno se potiču prijave iz gradova s manje od 500 000 stanovnika, iz slabije razvijenih i tranzicijskih područja te gradova koji nemaju prethodno iskustvo u razvoju strategija održivog urbanog razvoja. Više o tome.

Prijave traju do 29. svibnja 2023. godine.

 

S ciljem potpore prijaviteljima, dana 3. svibnja 2023. godine održat će se webinar na kojem će EUI tim za jačanje kapaciteta predstaviti okvir i metodologiju objavljenih poziva te odgovoriti na pitanja potencijalnih prijavitelja.

S EUI timom za jačanje kapaciteta također je moguće rezervirati savjetovanje u trajanju od 15 minuta (jedno savjetovanje po prijavi).

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
JAVNI POZIV za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2024. godini na području Republike Hrvatske

Saznaj više >

NATJEČAJI
Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u 2024. godini

Saznaj više >

NATJEČAJI
Izgradnja i/ili opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno sakupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala

Saznaj više >

Skip to content