Interreg Slovenija-Hrvatska: Najava Otvorenog poziva za dostavu projektnih prijava za male projekte

16.10.2023.

Tekst natječaja

Zajedničko tajništvo Interreg programa Slovenija- Hrvatska 2021.-2027. najavilo je da će se 17. studenog 2023. u okviru Interreg Programa Slovenija-Hrvatska za razdoblje 2021. – 2027. u Službenom listu Republike Slovenije i na mrežnoj stranici programa objaviti Otvoreni poziv za dostavu projektnih prijava za male projekte.

Program se izvodi na osnovi otvorenog javnog poziva. To znači da prijavitelji mogu projektne prijave neprekidno podnositi od otvaranja poziva pa sve dok postoje dostupna sredstva.

Prvi rok za podnošenje prijava bit će 31. siječnja 2024. godine.

Okvirni popis aktivnosti:

  • prekogranične aktivnosti podizanja svijesti (npr. o solidarnosti, potpori unutar zajednice, odgovornosti za klimu i okoliš te o zdravom životu);
  • prekogranične aktivnosti učenja „od građana za građane” (npr. obrazovni programi za djecu, mlade i studente za aktivno građanstvo, obrazovni programi za starije osobe (npr. digitalne vještine), prekogranične aktivnosti međugeneracijskog učenja, platforma za razmjenu rješenja za kućanstva koja ne štete klimi, prekogranične aktivnosti za promicanje zdravog života, prekogranično učenje o kulturnoj i nacionalnoj baštini (npr. tradicionalna hrana i glazba)
  • zajednička prekogranična događanja za povećanje povezanosti, umrežavanja i međugeneracijske potpore (npr. kulturna događanja, sportska događanja, ljetni kampovi, rekreacija u prirodi, učenje na temelju iskustava, zajedničke akcije čišćenja prirode, ozelenjivanje javnih prostora).

Prve radionice za prijavitelje bit će organizirane nakon objave otvorenog poziva za dostavu projektnih prijava, a predviđene su u prosincu 2023. godine.

Više informacija dostupno je na mrežnim stranicama programa Interreg Slovenija-Hrvatska.

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2024./2025.

Saznaj više >

NATJEČAJI
Otvorene prijave za DIGITAL SME nagrade

Saznaj više >

NATJEČAJI
Objavljen Poziv za nacionalno sufinanciranje SAP projekata za LIFE 2024.

Saznaj više >

Skip to content