Javni poziv osnovnim školama za sudjelovanje u Eksperimentalnom programu »Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja«

23.03.2023.

Tekst natječaja

Predmet Javnog poziva je odabir najmanje 50 osnovnih škola koje će sudjelovati u svim predviđenim aktivnostima provedbe Eksperimentalnog programa u trajanju od četiri školske godine te u aktivnostima koje su u funkciji Eksperimentalnog programa.

Odabrane jednosmjenske škole provodit će u šk. god. 2023./2024., 2024./2025., 2025./2026. i 2026./2027. Eksperimentalni program za učenike od 1. do 8. razreda s početkom primjene od šk. god. 2023./2024. prema svim ciljevima, zadaćama, sadržajima, okvirom te odgojno-obrazovnim programima i aktivnostima sadržanim u Eksperimentalnom programu.

Zainteresirane osnovne škole prijavljuju se putem prijavnoga elektroničkog obrasca dostupnog na poveznici: (https://limesurvey.srce.hr/997375?lang=hr), unutar koje prilažu obaveznu dokumentaciju koja je zajedno s detaljnim informacijama dostupna OVDJE.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 28. travnja 2023. godine do 23.59 sati.

Prihvatljivi prijavitelji

Prijavu za sudjelovanje u Eksperimentalnom programu mogu podnijeti matične osnovne škole koje izvode redoviti odgojno-obrazovni program te koje:

  • rade u jednoj smjeni (U sklopu ovog javnog poziva, organizacija rada u jednoj smjeni uključuje škole koje tijekom Javnog poziva rade u jednoj smjeni koja se ne rotira ili koje rade kontinuirano tijekom školskog dana u jednoj smjeni te će tijekom četiri školske godine, koliko traje Eksperimentalni program, raditi u jednoj smjeni.)
  • tijekom Javnog poziva ne rade u jednoj smjeni, ali u skladu s Javnim pozivom pruže vjerodostojne dokaze o ispunjavanju svih uvjeta za jednosmjenski rad i službene odluke da će sve vrijeme Eksperimentalnog programa organizirati odgojno-obrazovni rad u jednoj smjeni
  • rade u jednoj smjeni u koju je uključena najmanje polovica učenika škole te će sve vrijeme Eksperimentalnog programa raditi u jednoj smjeni. Unutar ovih škola jedna organizacijska jedinica (matična ili područna škola) može organizirati odgojno-obrazovni rad različit od jednosmjenskog rada, pri čemu škola dostavlja izjavu da će takva jedinica tijekom provedbe Eksperimentalnog programa sudjelovati u svim predviđenim aktivnostima tzv. ekvivalentnih kontrolnih škola, a na učitelje i stručne suradnike škole za dio rada u takvim jedinicama neće se odnositi uvjeti rada predviđeni za Eksperimentalni program.

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
JAVNI POZIV za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2024. godini na području Republike Hrvatske

Saznaj više >

NATJEČAJI
Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u 2024. godini

Saznaj više >

NATJEČAJI
Izgradnja i/ili opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno sakupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala

Saznaj više >

Skip to content