Vrsta natječaja: Javni poziv

JAVNI POZIV za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini

27.03.2023.
Država: Hrvatska
Datum otvaranja natječaja: 24.03.2023.
Rok za prijavu: 30.03.2023 23:59

Tekst natječaja

Predmet Javnog poziva je dodjela sredstava Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u skladu s uvjetima utvrđenim u Uputama za korisnike Javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini. Sredstva Programa su bespovratna i namjenska, a usmjeravaju se za financiranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu EU projekata u sklopu programskog razdoblja 2014.-2020.

Sredstva Programa dodjeljuju se isključivo radi sufinanciranja prihvatljivih troškova koje je Korisnik na temelju Ugovora o EU projektu dužan osigurati iz vlastitih izvora u provedbi EU projekata, vodeći pri tome računa o poštivanju načela izbjegavanja dvostrukog sufinanciranja

Prihvatljiva  područja sufinanciranja sredstvima Programa su sva prihvatljiva područja za financiranje navedena u okviru programskih dokumenata za korištenje:

– sredstva europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj u financijskom razdoblju 2014.-2021. utvrđenih zakonom o uspostavi institucionalnog okvira  za provedbu europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj u financijskom razdoblju 2014.-2020.

– sredstva Švicarsko-hrvatskog programa suradnje i Financijskih mehanizama EGP-a i Kraljevine Norveške u razdoblju 2014.-2021. utvrđenih Zakonom o potvrđivanju okvirnog sporazuma između Švicarskog saveznog vijeća i Vlade Republike Hrvatske o provedbi Švicarsko-hrvatskog programa suradnje na smanjenju ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene Europske unije

Prihvatljivi prijavitelji

Pravo podnošenja Zahtjeva za sufinanciranje provedbe EU projekata imaju:

– jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave

– pravne ospbe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne  i područne samouprave

– ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave

 

Detalje Javnog poziva možete preuzeti OVDJE

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2024./2025.

Saznaj više >

NATJEČAJI
Otvorene prijave za DIGITAL SME nagrade

Saznaj više >

NATJEČAJI
Objavljen Poziv za nacionalno sufinanciranje SAP projekata za LIFE 2024.

Saznaj više >

Skip to content