Natječaj za studente “Mladi vizionar ” iz projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj

06.09.2023.

Tekst natječaja

Nova kategorija u kojoj se studenti mogu natjecati u ovogodišnjem izdanju projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj je kategorija “Mladi vizionar ” koju su Poslovni dnevnik i Večernji list pokrenuli u suradnji i na inicijativu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade s ciljem motiviranja studenata iz ruralnih područja da ostanu u Hrvatskoj i u domovini grade svoju budućnost.

Društveno odgovoran projekt Hrvatska pamet Hrvatskoj utemeljio je Poslovni dnevnik još 2014. godine s ciljem nagrađivanja izvrsnosti hrvatskih studenata, ali i poticanja njihova lakšeg uključivanja u sustav nacionalne ekonomije, kao i podizanja svijesti javnosti o potrebi zadržavanja obrazovanih mladih ljudi u Hrvatskoj i pružanju prilike za implementaciju njihovih kreativnih ideja.

 

Alarmantno depopulacijsko stanje u hrvatskim ruralnim područjima, nastalo umiranjem starijeg dijela stanovništva te iseljavanjem mlađeg, motiviralo je nastavak suradnje kroz kategoriju “Mladi vizionar ” kroz koju se otvara natječaj za novčanu potporu jednom studentu koji dolazi iz ruralnih područja i koji će u okviru kategorije najuspješnije prezentirati viziju razvoja mjesta iz kojega dolazi.

 

Studenti koji žele aplicirati za novčanu potporu koju dodjeljuje Poslovni dnevnik dužni su putem prijavnog obrasca dostaviti:

  •  potvrdu o prebivalištu
  •  esej na temu: Moj rodni kraj 2030. – vizija sociološkog, infrastrukturnog, ekonomskog i gospodarskog razvoja, vodeći računa o primjenjivosti projekata, ali i o održivosti. Tekst može obuhvatiti sve navedene aspekte ili se fokusirati samo na jedan.
  •  opseg eseja – maksimalno 4 kartice teksta

 

Novčana potpora u iznosu 3000 € koju pobjednički student ostvaruje u mjesečnim ratama tijekom 2024. godine.

O pobjedniku natjecanja odlučuje stručni ocjenjivački sud koji čine stručnjak Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, stručnjak Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i novinar Poslovnog dnevnika.

Detalji su dostupni na POVEZNICI.

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
JAVNI POZIV za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2024. godini na području Republike Hrvatske

Saznaj više >

NATJEČAJI
Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u 2024. godini

Saznaj više >

NATJEČAJI
Izgradnja i/ili opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno sakupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala

Saznaj više >

Skip to content