Otvoren poziv za bilateralnu suradnju u Zelenom i Plavom sektoru između Hrvatske i Norveške – Innovation Norway

27.06.2024.
Datum otvaranja natječaja: 21.06.2024.
Rok za prijavu: 18.07.2024 13:00

Tekst natječaja

U okviru Programa Inovacije, istraživanje, obrazovanje i konkurentnost, kojim upravlja Innovation Norway, objavljen je Otvoreni poziv za bilateralnu suradnju u Zelenom i Plavom sektoru. Pozivom će se financirati bilateralna suradnja između najmanje jednog partnera iz Hrvatske i najmanje jednog partnera iz Norveške. Poziv je sufinanciran sredstvima Norveškog financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021. godine.

Rokovi

Za prijavu: četvrtak, 18. srpnja 2024. u 13.00 sati.

Za završetak projektnih aktivnosti: 20. veljače 2025. godine.

Ciljevi

Poziv ima za cilj unaprijediti dugoročnu bilateralnu poslovnu suradnju između Hrvatske i Norveške s fokusom u područjima Plavog rasta te Inovacijama zelene industrije.

Područja suradnje: obnovljivi izvori energije i drugi oblici čistih energetskih rješenja, učinkovitost resursa i kružno gospodarstvo, održivo plavo gospodarstvo, skladištenje energije uključujući baterije, transport s nultim emisijama uključujući ekološki transport, održivo biogospodarstvo i druga relevantna područja.

Prihvatljive aktivnosti mogu uključivati, ali nisu ograničene na: studije izvedivosti, prikupljanje podataka, izvješća, analize za obostrani bolji uvid o bilateralnim tržišnim mogućnostima, nove tehnologije, rješenja, studijska putovanja, radionice, umrežavanje, pronalaženje partnera, dijeljenje i prijenos znanja, tehnologiju , rješenja i najbolje prakse, uspostavljanje suradnje između klastera, poslovnih udruženja ili mreža u korist relevantnih poslovnih sektora.

Raspoloživa sredstva

Ukupan iznos sredstava dostupan za projekte je 325.000 eura. Najmanji iznos bespovratnih sredstava za koji se može prijaviti je 25.000 eura, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava za koji se može prijaviti je 100.000 eura.

Tko se može prijaviti?

Poziv je otvoren za sve subjekte, javne ili privatne, komercijalne ili nekomercijalne, osnovane kao pravne osobe u Hrvatskoj ili Norveškoj.

Za detaljnije informacije o ovom Pozivu posjetite web stranicu Upravitelja fonda – Innovation Norway.

Prihvatljivi prijavitelji

Poziv je otvoren za sve subjekte, javne ili privatne, komercijalne ili nekomercijalne, osnovane kao pravne osobe u Hrvatskoj ili Norveškoj.

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2024./2025.

Saznaj više >

NATJEČAJI
Otvorene prijave za DIGITAL SME nagrade

Saznaj više >

NATJEČAJI
Objavljen Poziv za nacionalno sufinanciranje SAP projekata za LIFE 2024.

Saznaj više >

Skip to content