Škole, nagrađuju se eko-projekti: Prijavite se na natječaj ekoLucija 101

29.04.2024.

Tekst natječaja

Učenici koji dizajniraju pametne kuće, iz mora izranjaju otpad, izrađuju stroj koji otpadnoj plastici udiše novi život. Tako bi se ukratko mogli opisati neki od najboljih eko-projekata škola u Hrvatskoj. U proteklim izdanjima ekoLucije odabrano je devet najboljih projekata, a natječaj je otvoren i ove godine. Na njega se možete prijaviti do 13. svibnja u 23:59 sati.

 

Stvaranje održive budućnosti započinje obrazovanjem. Zato i ove godine pokrenut je natječaj kojim se nagrađuje škole koje u tome baš rasturaju – ekoLucija 101! Traže se najbolje eko-projekte osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, a pripremljene su i vrijedne nagrade.

Kako se prijaviti?

Škole svoje projekte mogu prijaviti u pet kategorija: školski vrtovi, recikliranje i odvajanje otpada, edukacije učenika, ekologija i promet te zdrava prehrana. U obzir dolaze sve aktivnosti usmjerene na poboljšanje održivosti škole ili educiranje učenika o ekologiji i održivosti.

Na natječaj se prijavite ispunjavanjem obrasca koji je dostupan ovdje. Potrebno je kratko opisati projekt i priložiti nekoliko fotografija, a možete poslati i videa ili dokumente kojima dajete više informacija o vašim aktivnostima. Rok za prijavu je 13. svibanj u 23:59 sati, a pobjednike će se objaviti na portalu srednja.hr.

Dijele se vrijedne nagrade

Najbolje projekte proglasiti će se u svakoj od kategorija, a o njima će odlučivati žiri sastavljen od članova redakcije portala i partnera projekta ekoLucija 101. O pobjedničkim projektima i plasmanu na natječaju objaviti će se na portalu srednja.hr.

Uz to, najbolji projekti u ukupnom poretku, jedan projekt osnovne i jedan srednje škole, bit će proglašeni pobjednicima natječaja. Uz plakete za pobjednike, osigurane su i druge nagrade.

Nagrada za njih su po jedan Hexapod, edukativni robot kojeg je omogućila tvrtka Stemi. Hexapodi uvode robotiku u vaše učionice, a uz njih se dobije i sav potreban hardware i software. Uz to, dobit ćete i pristup edukacijskoj platformi Stemi Lab na kojoj se nalaze svi nastavni materijali za izvođenje robotike, ali i dodatni besplatni STEM materijali.

Odgovore na sva pitanja oko natječaja pronađite ovdje.

Najnoviji natječaji

NATJEČAJI
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljuje Javni poziv za sufinanciranje nabave uređaja za sprječavanje nastanka biootpada (otpada od hrane) u dječjim vrtićima (JP EU-2/2024)

Saznaj više >

NATJEČAJI
Ponovno otvaranje Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NATJEČAJI
Poziv za prijavu projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2024. godinu

Saznaj više >

Skip to content