Dan Urbane aglomeracije Zagreb

31.10.2019.

Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada organizirao je u Gradskoj Skupštini 3. Dan Urbane aglomeracije Zagreb. Urbana aglomeracija Zagreb (UAZ), kao najveće i najznačajnije urbano područje u Republici Hrvatskoj, obuhvaća Grad Zagreb, koji je i sjedište aglomeracije, te 29 gradova i općina Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. Vrlo zanimljivo predavanje održala je predstavnica Grada Varšave, Poljska koja se osvrnula na sve pogreške i izazove kroz koje su prolazili u stvaranju ovakvog sustava u svojoj regiji.

rnrn

Krapinsko-zagorska županija, kao jedna od glavnih dionika Urbane aglomeracije Zagreb, aktivno doprinosi stvaranju integriranih projekata koji kreiraju dodane vrijednosti za društvo. Projekt Grada Zaboka – re-GENERATOR, prvi je odobreni projekt unutar ITU mehanizma koji se provodi na području Urbane aglomeracije, prijavljen je projekt Grada Zaboka i Oroslavja u sektoru biciklističke infrastrukture, a u pripremi je projekt Znanstveno-edukativno-zabavnog centra Zagorje – ZEZ Zagorje na području Donje Stubice. Ovi projekti pokretači su razvoja područja Urbane aglomeracije Zagreb integrirajući zahvate na infrastrukturi s kreacijom i ponudom atraktivnih programa osobnog i društvenog razvoja. U okvirima nove financijske perspektive i programskog razdoblja Europske unije, Krapinsko-zagorska županija zalagat će se za oblikovanje strateških projekata upravo s ovakvim integrirajućim učinkom.

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content