Uključi se u viralnu akciju protiv virusa! 17.4. – 19.4.2020.

16.04.2020.

VersusVirus ili Viralna akcija protiv virusa  – online hackathon kreće 17. travnja, prijavite se i sudjelujte!

rnrn

Virus koji izaziva COVID-19 zatekao nas je nespremne, uzrokovao pandemiju i globalno “zatvaranje” svega – ljudi, gradova i gospodarstva. No, što je možda najbitnije, pokazao nam je da je moguća promjena preko noći. Kriza uzrokovana korona virusom nije posljednja u nizu, niti je odvojena od ostalih kriza, poput ekonomske, zdravstvene i klimatske. Sve su one povezane u jednu veliku zajedničku krizu. 

rnrn

Postavlja se pitanje – što mi tu možemo učiniti za našu zajednicu? 

rnrn

Pozivamo vas da zajedno pronađemo odgovore unutar 48 sati, na online hackathonu VersusVirus. Hackathon je intenzivna aktivnost kratkog trajanja, na kojoj se razni dionici okupljaju kako bi riješili postavljeni problem. 

rnrn

VersusVirus je viralni hackathon namijenjen razmjeni i brzom razvoju ideja za hitno potrebna rješenja u trenutku ove krize, kao i za izgradnju otpornosti nakon pandemije i obnavljanje gospodarstva i zajednice. 

rnrn

Prijaviti se mogu svi zainteresirani, od pojedinaca do predstavnika vlasti, studenti, tvrtke, znanstvenici, radnici, avanturisti, zaposleni, nezaposleni, aktivisti, institucije i svi koji još ni ne znaju da u glavama imaju potencijalno rješenje. Prijavite svoju ideju na web poveznici https://versusvirus.hr do 17.04. u 12h. 

rnrn

Inicijativa za VersusVirus Hackathon nastala je kao dobrovoljno partnerstvo različitih tipova organizacija i individualaca radi zajedničkog rješavanja izazova vezanih uz pandemiju koronavirusa, ali i sve buduće krize. Ovim partnerstvom su se okupile organizacije koje sudjeluju u dijalogu, odlučivanju i provedbi odgovora koje će sudionici ponuditi, kako bi svima bilo bolje. 

rnrn

Organizatori naglašavaju: “Sada imamo priliku za ponovno razmišljanje o onome što se događa sljedeće, što će se dogoditi nakon prolaska krize COVID-19, imamo jedinstvenu priliku za ponovno započinjanje i ponovno stvaranje naše zajedničke budućnosti, budućnosti kakvu želimo. Vrijeme je za akciju.”

rnrn

Ukoliko nemate ideju, ali imate potrebno znanje i vještine možete se prijaviti kao mentor. Ili pak želite podržati ovu inicijativu kao sponzor. Budite dio VersusVirus: https://versusvirus.hr/.

rnrn

Hackathon kreće 17.04. prijavom sudionika, podjelom u timove i razradom ideja. Kroz subotu i nedjelju (18. – 19. 04.) timovi će razrađivati ideje uz vodstvo mentora, a događaj će se zaključiti u nedjelju navečer kada će timovi predstavljati odnosno pitchati svoje završno rješenje pred žirijem koji će proglasiti pobjednike. Pobjednici će dobiti mentorsku podršku u daljnjem razvoju ideja. 

rnrn

Hackathon će se u potpunosti odvijati preko online alata kao što su Slack i Zoom. 

rnrn

Neke od područja na koje se sudionici mogu fokusirati i za koje mogu ponuditi rješenja su:

rnrn

  rn

 • rn

  Odgovor na pandemiju koronavirusa

  rn

 • rn

 • rn

  Okoliš i klima 

  rn

 • rn

 • rn

  Edukacija

  rn

 • rn

 • rn

  Zdravlje 

  rn

 • rn

 • rn

  Mediji i zabava

  rn

 • rn

 • rn

  Ekonomija i gospodarstvo 

  rn

 • rn

 • rn

  Umjetnost i kreativnost

  rn

 • rn

rnrn

Saznajte više o ovom izazovu i prijavite se preko web poveznice: https://versusvirus.hr/

rnrn

Organizatori VersusVirus su Impact Hub Zagreb, Tehnološki Park Varaždin, Zelena energetska zadruga, Terra Hub, EIT Climate KIC, Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, Lean Startup Croatia, Riječka razvojna agencija Porin, Ivy Digital, Mohacho, Enfinita, EduNorth, Total Croatia News, VileraAvila.

rnrn

Kontakt osoba za medije: 

rnrn

Sandra Vlašić (Terra Hub), Email:svlasic@terrahub.eu, Mob: 0917847538

rnrn

Hermes Arriaga (Impact Hub Zagreb), Email:hermes.arriaga@impacthub.net, Mob:0998250999

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Odabrani dječji vrtići, osnovne i srednje škole te centri za odgoj i obrazovanje za izvođenje programa Ruksak (pun) kulture u 2024. godini

Saznaj više >

NOVOSTI
Plan savjetovanja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU s javnošću za 2024. godinu.

Saznaj više >

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

Skip to content