2. forum u sklopu projekta “Poboljšano strateško planiranje na regionalnoj i lokalnoj razini“

20.06.2023.

Predstavnici Zagorske razvojne agencije sudjelovali su na 2. Forumu za dijeljenje znanja na temu „Održivi financijski mehanizmi za ravnomjerni regionalni razvoj u Hrvatskoj“ koji je održan 15. i 16. lipnja u Trakošćanu. Forum je organiziran u sklopu projekta „Poboljšano strateško planiranje na regionalnoj i lokalnoj razini“, kojeg provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) u suradnji s Organizacijom za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD).

Forum za dijeljenje znanja bio je usredotočen na prepoznavanje izazova u financijskim mehanizmima za regionalni razvoja u Hrvatskoj te istraživanje mogućih rješenja, koristeći pritom primjere najboljih praksi na međunarodnoj razini. Posebni naglasak stavljen je na podteme:

  • prednosti i mane različitih financijskih mehanizama za provedbu politika regionalnog razvoja,
  • održivost financiranja regionalnih razvojnih agencija,
  • poticanje raznolikih oblika učinkovite međuregionalne suradnje.

Dvodnevni program obuhvatio je panel rasprave i interaktivni rad u grupama predstavnika razvojnih agencija. U panel raspravi na temu poticanja međuregionalne suradnje i zajedničkih projekata za regionalni razvoj sudjelovala je i ravnateljica Zagorske razvojne agencija, Karolina Barilar.

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content