Podsjetnik o natječaju – Program podrške brdsko-planinskim područjima 2021.

17.09.2020.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU namjerava početkom 2021. godine objaviti Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje projekata prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima.

rnrn

Cilj Javnog poziva je  pridonijeti gospodarskom i svekolikom razvoju brdsko-planinskih područja u smislu poboljšanja i dostupnosti lokalne infrastrukture i otklanjanja posljedica nastalih usred vremenskih nepogoda  karakterističnih za brdsko-planinska područja u svrhu njihove gospodarske, socijalne i demografske revitalizacije.

rnrn

Prihvatljivi podnositelji/prijavitelji zahtjeva su:

rnrn

 a) jedinice lokalne samouprave sa statusom brdsko-planinskog područja

rnrn

 b) jedinice područne (regionalne) samouprave ukoliko se projekt provodi na prihvatljivom području

rnrn

Aktivnosti prihvatljive za sufinanciranje su  građevine javne i poslovne namjene, njezin dio ili oprema: rampa, stubište, dizalo, vertikalno podizna platforma, koso podizna sklopiva platforma, ulazni prostor, WC, kupaonica, učionica, ulaz u vodu na plaži i na bazenu, orijentacijski plan za kretanje u građevini, stajalište i peron, parkirališno mjesto.

rnrn

Prihvatljiva područja su područja jedinica lokalne samouprave koja su u skladu s Odlukom o obuhvatu i razvrstavanju stekla status brdsko-planinskog područja, odnosno imaju područja koja prema svojim geomorfološkim i klimatskim karakteristikama imaju obilježja brdsko-planinskih područja (brdsko-planinska područja u KZŽ: Novi Golubovec, Jesenje, Lobor, Đurmanec, Stubičke Toplice, Budinščina, Radoboj, Hum na Sutli).

rnrn

Ukupna vrijednost sufinanciranja Ministarstva, po Korisniku, može iznositi najviše 700.000,00 kuna s PDV-om bez obzira na broj odobrenih projekata. Neće se sufinancirati projekti čija je vrijednost manja od 100.000,00 kuna s PDV-om.

rnrn

Omjer sufinanciranja za JLS iz I. skupine iznosi 85% ukupnih prihvatljivih troškova projekta; za JLS iz II. skupine 75% ukupnih prihvatljivih troškova projekta; Za JLS iz III. skupine 50% ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

rnrn

Informacije o prošlim natječajima možete pronaći na https://razvoj.gov.hr/.

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content