Uspješno položen tečaj Elements of AI

12.01.2021.

Elements of AI je tečaj o osnovama umjetne inteligencije (UI) – kako se razvijala, osnovni principi po kojima funkcionira, gdje se primjenjuje. Cilj tečaja je obrazovati sve zainteresirane o spomenutim temama, a pokrenuli su ga tvrtka Reaktor i Sveučilište u Helsinkiju.

rnrn

Tečaj sadrži lekcije i zadatke (praktične i esejske) i pokriva područja: što je UI i na koja se područja nadovezuje, kako se UI koristi za pretrage ili rješavanje problema, kako se UI snalazi u stvarnom svijetu/u praksi, osnove vjerojatnosti, Bayesov teorem, rješavanje klasifikacijskih problema, osnove linearne i logističke regresije, strojno učenje, neuralne mreže, mogući utjecaj razvoja UI na društvo.

rnrn

Prvi tečaj je dostupan i na hrvatskom (Uvod u umjetnu inteligenciju), drugi na engleskom (Building AI). Trenutno su dostupna ta dva, a planira se nastavak ponude tečajeva i prijevod na druge jezike.

rnrn

Zagorska razvojna agencija se pridružila AI challengeu, programu unutar projekta Elements of AI koji je namijenjen organizacijama u Hrvatskoj. Cilj AI challenge-a je aktivirati organizacije da se uključe u projekt i tako postanu dio zajednice koja podupire tečaj i edukaciju stanovništva te potiče svoje zaposlenike da budu dio AI educirane zajednice. HR odjeli ideje i aktivnosti iz AI challenge-a mogu uvrstiti u svoje interne i eksterne aktivnosti kao edukacijski program za zaposlenike i employer branding promociju.

rnrn

Možemo se pohvaliti da je naš kolega Tomislav uspješno završio prvi tečaj te stekao certifikat Element od AI. Tomislave, čestitamo!

rnrn

 

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content