Otvorena Staza kroz krošnje u Zelenjaku

23.04.2021.

U Zelenjaku je 22. travnja 2021. godine održano svečano otvorenje Staze kroz krošnje izgrađene u okviru projekta Zagorje ABECEDA Prirode koji se provodi u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020“, prioritetne osi 6 „Zaštita okoliša i održivost resursa“, Specifičnog cilja 6c2 „Povećanje atraktivnosti, edukativnog kapaciteta i održivog upravljanja odredištima prirodne baštine“.

rnrn

Dužina staze iznosi 125 metara, najveća visina 5 metara, a duž same staze zanimljiva je interpretacija o biološkoj raznolikosti zaštićenog područja koja se isprepleće s temom glazbe inspirirane ovim jedinstvenim lokalitetom i spomenikom himne Lijepa naša. Staza sadržava i promatračnicu za ptice u obliku ptičjeg gnijezda, ima njihaljke, a podnožje staze  krasi cvijeće hrvatske perunike. 

rnrn

Nositelj projekta je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije, a partneri na projektu su Zagorska razvojna agencija i Krapinsko-zagorska županija.

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content