“Kreativno online” u Radoboju

04.06.2021.

U Radoboju je predstavljen projekt "Kreativno online" čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo "Zagorec" Radoboj. Vrijednost projekta iznosi 347.715,13 kn i u 100% iznosu je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a razdoblje provedbe je od 22. ožujka 2021. – 22. ožujka 2022.

rnrn

Stariji od 54 godine i mlađi od 25 godina zbog okolnosti uzrokovanih epidemijom nemaju više pristupa raznovrsnim umjetničkim i kulturnim aktivnostima prema vlastitim interesima i stoga ne mogu zadovoljiti potrebe za kulturnim sadržajima niti adekvatno razvijati vlastite talente. Cilj projekta „Kreativno online“ je poboljšanje pristupa raznovrsnim kulturnim aktivnostima i sadržajima, razvoj socijalnih vještina te kreativnosti 35 djece i mladih te 25 osoba starijih od 54 godine provedbom online radionica.

rnrn

Sve aktivnosti održavati će se online putem raznovrsnih videoplatformi. Radionice će biti organizirane u dvije skupine – za skupinu osoba starijih od 54 godine i za mlađe osobe do 25 godina. U tu svrhu koncipirano je 6 radionica za starije osobe – likovna radionica, radionica kulturne baštine, radionica lutkarstva, kiparstva, glume i radionica kazališne kritike. Unutar tih radionica će se pronaći raznovrsni i razni skriveni talenti i omogućiti starijim mještanima da se uključe u aktivnosti.

rnrn

Za mlađe od 25 godine organizira se 10 radionica: radionice likovnog stvaralaštva, kulturne baštine, ilustracije, kiparstva, lutkarstva, glume, pisanja, komponiranja i slušanja klasične glazbe, filmske kritike i na kraju online susreti sa 4 pisca za djecu i mlade. Bit će objavljene i E – zbirke radova. Izrađena je i web stranica kudzagorec.hr. Prijave su otvorene do 9. lipnja, a nakon toga slijedi provedba radionica koje će trajati do 22. ožujka 2022. godine.

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole

Saznaj više >

NOVOSTI
Europski tjedan regija i gradova 2024. održat će se od 7. do 10. listopada

Saznaj više >

NOVOSTI
Odluka o odabiru projekta temeljem Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj javne turističke infrastrukture u 2024. godini

Saznaj više >

Skip to content