Projekt Kreativno online  KUD-a „Zagorec“ Radoboj

14.06.2021.

Kreativno online naziv je odobrenog projekta pod oznakom UP-02.1.1.14.0041 prijavljenog od KUD-a „Zagorec“ Radoboj u partnerstvu s Općinom Radoboj i Muzejom Radboa. Jednogodišnji projekt Kreativno online namijenjen je mladima do 25 godina i starijima od 54 godine i s područja Radoboja i okolice čiji su interes likovna, dramska, glazbena, kiparska, filmska  i razna druga kreativna i kulturna područja.

rnrn

Vrijednost projekta iznosi 347.715,13 kuna i u 100% se iznosu financirati od strane ESF-a.

rnrn

Jednogodišnji projekt Kreativno online namijenjen je starijima od 54 godine i mladima do 25 godina s područja Radoboja i okolice čiji je interes likovna, dramska, glazbena i filmska umjetnost i kulturna baština.

rnrn

Realizacijom projekta će se unaprijediti i poboljšati socijalne uključenosti, umjetničke i kulturne aktivnosti u Općini Radoboj koje će se održavati putem online radionica prilagođenima trenutnim epidemiološkim uvjetima. Online radionice trajati će u 22 satnom, odnosno 44 satnom programa putem vizualnih platformi. To su radionice iz raznovrsnih područja; kreativnog pisanja, kiparstva, likovne i glazbene umjetnosti, dramske, filmske i kazališne umjetnosti i mnoge druge zanimljive radionice poput književnih susreta s piscima, radionica komponiranja i slušanja klasične glazbe, a proizašli radovi objaviti će se u e-zbirkama radova na internetskoj stranici udruge koje će se izraditi u sklopu projekta Kreativno online!

rnrn

Svrha je projekta potaknuti i pružiti mogućnost osobnog kreativnog razvoja, razviti edukativnu i kulturno-umjetničku komponentu i vještine naših mještana uz online povezivanje i druženje s drugim vršnjacima koji imaju slične interese kako bi i dalje unatoč trenutnoj epidemiološkoj situaciji razvijali socijalnu interakciju u svrhu sprječavanja socijalne isključenosti.

rnrn

Aktivnosti predviđene ovim projektom i nadalje će poboljšavati kvalitetu života starijih osoba, što se već uvelike čini unutar projekta Aktivni i nakon 65-e! čiji je nositelj Općina Radoboj, a ujedno će i obogatiti daljnje aktivnosti u koje će ovim projektom biti uključeni i djeca i mladi!

rnrn

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane mještane s područja općine Radoboj i iz okolnih mjesta da se uključe u besplatne online aktivnosti i steknu neformalna znanja iz likovne, dramske, glazbene i filmske umjetnosti, kulturne baštine i još puno zanimljivih i kreativnih radionica koje Vas očekuju na video platformama!

rnrn

Svaka pojedina radionica će trajati ukupno 22 sata te će se održavati u pravilu jednom tjedno po 1 sat, a online susreti s 4 pisca za djecu i mlade trajati će 4 sata.

rnrn

Prijave i odabir željenih radionica obavljati će se putem web stranice www.kudzagorec.hr. U izborniku stranice svi zainteresirani mladi do 25 godina i stariji od 54 godine odabiru link Prijavnice za radionice sukladno svojoj dobi, popunjavaju prijavnicu i odabiru željenu radionicu ili više radionica. Nakon obrade prijavnica, buduće polaznike radionica kontaktirati će voditelj radionica i kreće se sa održavanjem radionica!

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content