Javna nabava – Smjernice za praktičare

05.04.2019.

Smjernice za praktičare o izbjegavanju najčešćih pogrešaka u postupcima javne nabave u okviru projekata financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova su od sada dostupne i na hrvatskom jeziku.

rnrn

Cilj je ovog dokumenta da se javnim službenicima olakša prepoznavanje i izbjegavanje najčešćih pogrešaka u javnoj nabavi za projekte koji se sufinanciraju iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

rnrn

Ove su smjernice ponajprije namijenjene praktičarima u području nabave koji rade za javne naručitelje u Europskoj uniji i koji su odgovorni za planiranje te provedbu pravno ispravne, učinkovite i isplative nabave javnih radova, robe ili usluga kojom se ispunjavaju pravni uvjeti postupka javne nabave.

rnrn

Iako ne sadržava pravno tumačenje direktiva EU-a, ovaj je dokument koristan alat kojim se praktičare usmjerava kroz područja u kojima se najčešće pojavljuju pogreške te daju praktični savjeti o načinu njihova izbjegavanja i rješavanja svake situacije. U ovom se dokumentu navodi i niz dobrih praksi, primjera iz stvarnog života, pojašnjenja određenih tema, studija slučaja i predložaka. U istima se nalazi i napomena vezana za planiranje nabava na razini projekta (i svih partnera).

rnrn

Smjernice za praktičare možete preuzeti u prilogu ove vijesti.

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content