Aktivnosti projekta MIPOS – MI POmažemo Starijima

08.04.2019.

U TV emisiji – U svijetu EU fondova emitiranoj, 23. ožujka predstavljen je projekt MI POmažemo Starijima-MIPOS. Klikom na link TV prilog možete pogledati cijeli prilog o samome projektu (od 10 minute). 

rnrn

U prilogu su ispričane dirljive priče zaposlenica i korisnika pomoći. Pomoć su dobili najpotrebitiji, stari i nemoćni, a njihova sreća i zadovoljstvo su najveća nagrada vrijednim gerontodomaćica i njegovateljicama koje savjesno i s ljubavlju pružaju tako potrebnu njegu i pomoć starijim i nemoćnim osobama. Rezultati su pozitivni, više od očekivanja. Ciljevi se ostvaruju na zadovoljstvo svih korisnika, zaposlenica u projektu i partnera koji sudjeluju u provođenju i realizaciji projekta.

rnrn

Projektu "MIPOS – MI POmažemo Starijima" dodijeljeno 9.351.191,10 kuna u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "ZAŽELI – Program zapošljavanja žena financiran iz Europskog socijalnog fonda".

rnrn

Preko projekta zaposleno je 55 žena koje su zaposlene kao gerontodomaćice ili njegovateljice i brinu o sveukupno 313 korisnika s područja 16 jedinica lokalne samouprave. Ženama koje su zaposlene kao njegovateljice preko projekta dodijeljene su i svjedodžbe te će po završetku projekta žene biti konkurentne na tržištu rada. Na ovaj način se osigurava da se glavni ishod projekta – zapošljavanje žena nastavi i nakon službenog završetka projekta MIPOS. Na razini Krapinsko-zagorske županije, u samoj Strategiji razvoja KZŽ do 2020. godine, navedena je nužnost uvođenja novih izvaninstitucionalnih usluga za socijalno osjetljive stanovnike, a posebice pružanja usluge njege u kući.

rnrn

Tijek daljnjih aktivnosti na projektu MIPOS možete pratiti na web stranici samoga projekta: http://www.mipos.zabok.hr/aktivnosti.html

rnrn

    rn

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Objavljeni odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
OBAVIJEST O II. IZMJENI POZIVA na dostavu projektnih prijedloga “Obnova javne kulturne infrastrukture”

Saznaj više >

NOVOSTI
Programi redovne djelatnosti udruga u kulturi u 2024. godini

Saznaj više >

Skip to content