Dan profesionalnog usmjeravanja

09.04.2019.

Pozivamo sve zainteresirane učenike i njihove roditelje da nam se pridruže

rnrn

U petak 12. travnja 2019. godine na „Danu profesionalnog usmjeravanja“ u prostorima POU Krapina.

rnrn

 

rnrn

 

rnrn

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina s partnerima dana 12. travnja 2019. godine organizira „Dan profesionalnog usmjeravanja“ u prostorima POU Krapina, koji se do sada održavao u sklopu Sajmova poslova u Krapinsko- zagorskoj županiji kao jedna od aktivnosti.

rnrn

No s obzirom na veliki interes posjetitelja, odlučeno je da se ova aktivnost izdvoji i postane samostalni događaj koji je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola kako bi im se pružile sve relevantne informacije o mogućnostima školovanja, stipendiranja i zaposlenja na području županije. U sklopu događanja učenici srednjih škola s područja županije predstaviti će se učenicima osnovnih škola kroz prezentaciju svojih vještina i radova na samoj lokaciji događaja.

rnrn

Naime, cilj ovog događanja je promicanje deficitarnih zanimanja sukladno potrebama na tržištu rada, promicanje uslugu profesionalnog informiranja i profesionalnog savjetovanja mladih te omogućavanje bolje usklađenosti i povezanosti ponude i potražnje na lokalnom tržištu radi veće učinkovitost pri zapošljavanju.

rnrn

Jedna od aktivnosti Dana profesionalnog usmjeravanja biti će okrugli stol naziva „Razgovor o budućnosti“ na kojem će učenici srednjih škola s područja Krapinsko- zagorske županije razgovarati s predstavnicima poslodavaca koji će podijeliti iskustva o njihovom putu od školovanja do vlastitog uspješnog posla. Okrugli stol je jedna od aktivnosti projekta „ENTER“ iz Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020“, lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III, koji je usmjeren na promociju deficitarnih zanimanja kao jednog od alata zapošljivosti mladih na području KZŽ.

rnrn

Sve navedene aktivnosti imaju za cilj pomoći učenicima pri odabiru njihovog (prvog) zanimanja, pripremiti ih za upis u srednju školu te ih usmjeravati prema zanimanjima potrebnim na tržištu rada. 

rnrn

PARTNERI:

rnrn

  rn

 • Krapinsko-zagorska županija
 • rn

 • Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije
 • rn

 • HGK – Županijska komora Krapina
 • rn

 • Zagorska razvojna agencija
 • rn

 • Partnersko Vijeće za tržište rada KZŽ
 • rn

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content