Zagorska razvojna agencija u sklopu „Dana otvorenih vrata EU projekata 2021. godine“ promovirala projekte u čijoj pripremi i provedbi sudjeluje, održala radionicu za korisnike Fonda solidarnosti Europske unije te sudjelovala na konferenciji projekta BAIF

01.12.2021.

Zagorska razvojna agencija i ove godine sudjelovala je u „Danima otvorenih vrata EU projekata“, događanju u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, i to promocijom hvalevrijednih projekata važnih za lokalnu zajednicu.

rnrn

 

rnrn

  rn

 • Promovirali smo „Baltazar 5“, projekt Krapinsko-zagorske županije koji se provodi od 2014. godine, u sklopu kojeg se učenicima s teškoćama u razvoju osiguravaju pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici te projekti „Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok“ i „Regionalni centar Zabok – ReCeZa“, nositelja Srednje škole Zabok, a u sklopu kojih će se provesti transformacija Srednje škole Zabok u centar kvalitetnog, praktičnog i međunarodno orijentiranog obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo namijenjen učenicima, studentima, nastavnicima i mentorima, poslodavcima i osoblju svih dionika u turizmu na regionalnoj razini.
 • rn

rnrn

U navedenim je projektima Zagorska razvojna agencija aktivno sudjelovala u pripremi, a tijekom provedbe pruža savjetodavnu podršku, kako bi se omogućila kvalitetna i uspješna provedba svih planiranih ciljeva, rezultata i aktivnosti.

rnrn

 

rnrn

  rn

 • Savjetodavnu podršku u pripremi i provedbi projekata Zagorska razvojna agencija pruža kao regionalni koordinator, u sklopu projekta tehničke pomoći „Znanjem za europsko zajedništvo – ZEZ II“ koji je sufinanciran iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se u razdoblju od 1. travnja 2019. godine do 31. prosinca 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 16.953.066,76 kuna, bespovratna sredstva iznose 14.410.106,68 kuna, dok sredstva nositelja projekta, Zagorske razvojne agencije, iznose 2.542.960,08 kuna. Projektom se jačaju kapaciteti lokalne i regionalne zajednice za pripremu i provedbu projekata koji doprinose jačanju kvalitete života Krapinsko-zagorske županije. U sklopu projekta pruža se besplatna i stručna savjetodavna podrška u pripremi i provedbi projekata, izradi Plana razvoja Krapinsko-zagorske županije i drugih strateških dokumenata za narednu financijsku perspektivu, provode se informiranja korisnika o EU fondovima i mogućnostima korištenja EU sredstava, edukacije za jačanje kapaciteta Zagorske razvojne agencije, ali i potencijalnih korisnika i prijavitelja na pozive iz EU fondova, a sve s ciljem pružanja sveobuhvatne savjetodavne usluge u sferi EU fondova. Neki od uspješnih projekata u čijoj je pripremi i provedbi sudjelovala Zagorska razvojna agencija mogu se pogledati u promotivnom filmu na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=At9P38rJ5h4&t=5s
 • rn

rnrn

 

rnrn

  rn

 • Osim promocije projekata, Zagorska razvojna agencija u sklopu „Dana otvorenih projekata 2021. godine“ organizirala je i online radionicu za korisnike bespovratnih sredstava Fonda solidarnosti Europske unije, odgojno-obrazovne ustanove s područja Krapinsko-zagorske županije koje provode projekte obnove i sanacije štete od potresa. Navedeni se projekti provode u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području obrazovanja oštećenih u potresu na području Krapinsko-zagorske županije“, financiranog iz Fonda solidarnosti Europske unije.U sklopu radionice predstavnicima osnovnih i srednjih škola predstavljene su ugovorne obveze, projektne aktivnosti, izvještavanje, aktivnosti administracije i upravljanja projektom, arhiviranje i čuvanje projektne dokumentacije te mjere vidljivosti i informiranja.
 • rn

 • rn

  Održana je i investitorska konferencija Najbolji za najbolje – Novi modeli financiranja. Konferencija je održana 30. studenog u okviru projekta „Business Angel Impact Fund (BAIF)“ čiji je nositelj Krapinsko-zagorska županija, a partneri u provedbi projekta su Zagorska razvojna agencija, Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije, Feelsgood Capital Partners i Hrvatska udruga poslodavaca. Projektom se želi pozitivno utjecati na trenutnu investicijsku klimu kroz konstruktivan dijalog javnog i privatnog sektora koji podržava pozitivan poduzetnički ekosustav u cilju uspostavljanja novog održivog mehanizma za ulaganja koja dodatno vrednuju društveni učinak. U sklopu konferencije održana je panel diskusija na temu BAIF mehanizma za ulaganje s društvenim učinkom, a kruna cijelog događanja bio je „pitch contest“ za pet najboljih timova koji su prošli BAIF-ov program investicijske spremnosti.

  rn

 • rn

rnrn

 

rnrn

Pozivamo sve zainteresirane korisnike i potencijalne prijavitelje da i dalje prate našu internetsku stranicu i društvene mreže za informacije vezano uz mogućnosti korištenja sredstava EU fondova te se obrate za  besplatnu savjetodavnu podršku vezano uz povlačenje sredstava iz EU fondova i drugih izvora financiranja.

rnrn

Po završetku ovogodišnjih aktivnosti, radosno iščekujemo sljedeću godinu i nove aktivnosti u sklopu sada već tradicionalnih Dana otvorenih vrata EU projekata!

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content