Projekt BALTAZAR po izboru publike REGIOSTAR POBJEDNIK u kategoriji FAIR Europe

06.12.2021.

Projekt Baltazar prema glasovima publike osvojio je titulu REGIOSTAR za 2021. godinu u kategoriji FAIR EUROPE!

rnrn

U jakoj konkurenciji natjecanja Europske komisije za Regiostar Awards u kategoriji PRAVEDNA Europa: Promicanje uključivanja i borbe protiv diskriminacije glavnu titulu osvojio je projekt TREE – Training for integrating Refugees in the Euregion, a naš Baltazar pobjednik je prema glasovima publike.

rnrn

Projektom Baltazar, Krapinsko-zagorska županija provodi dobru praksu aktivnog uključivanja u povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u osnovnim i srednjim školama na svojem području. Dosad su uz potporu Europskog socijalnog fonda provedena četiri nastavka projekta, a upravo je u tijeku i peti, kojima se osiguravaju pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama. Svojim aktivnostima projekt nastavlja s njegovanjem i promicanjem tolerancije, prijateljstva i inkluzije u društvu potičući djecu da budu samostalniji te pokažu svoje mogućnosti. Time se stvaraju uvjeti za poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju integraciju djeteta u socijalno okruženje i emocionalno funkcioniranje uz potporu senzibilizirane javnosti. Benefite ovog projekta prepoznala je i Europska komisija, čiji je stručni žiri odabrao upravo projekt Baltazar kao jednog od finalista za nagradu REGIOSTARS 2021.

rnrn

Zagorska razvojna agencija ponosni je partner na ovom projektu. Zato zahvaljujemo svim neumornim glasačima kroz sve faze do finala natjecanja te čestitamo svim sudionicma uključenim u pripremu i provedbu projekta Baltazar i, najbitnije, našim pomoćnicima u nastavi i učenicima koji su sudjelovali na projektu kao ciljana skupina. Bravo Baltazar!

rnrn

Više informacija o nagradi REGIOSTAR i pobjednicima iz ostalih kategorija pronađite na stranicama Europske komisije.

rnrn

 

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content