Poziv na predstavljanje programa: Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)

14.12.2021.

Ured za udruge Vlade RH u svojstvu Nacionalne kontakt točke predstavit će novi program Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV): njegove ciljeve, tematska područja i mogućnosti financiranja putem jedinstvenog portala za prijavu projektnih prijedloga Funding and Tender Opportunities u novom financijskom razdoblju 2021.- 2027. 

rnrn

U sklopu predstavljanja, održat će se i jednosatna panel rasprava CERV-Ulaganje u temelje Europske unije sa zanimljivim gostima koji će dati uvid u najveće izazove s kojima se Hrvatska susreće u promociji temeljnih prava i vrijednosti iz različitih perspektiva te razmijeniti razmišljanja oko ključnih tema i potrebnih koraka kako bi Hrvatska bila u uspješnija u provedbi međunarodnih konvencija i nacionalnih i EU strategija u sljedećih sedam godina.

rnrn

Događanje će se održati u utorak 21. prosinca 2021. godine putem platforme MS Teams od 10:00 do 12:00 sati.

rnrn

 

rnrn

Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values Programme – CERV) pokriva područja dosadašnjih programa Unije Europa za građane, Prava, ravnopravnost i građanstvo i DAPHNE i najveći program Unije do sada namijenjen zaštiti i promicanju prava i vrijednosti ugrađenih u temeljne Ugovore i Povelje EU-a: vladavini prava, demokraciji, građanskoj participaciji, temeljnim pravima, transparentnosti, dobrom upravljanju te borbi protiv svih oblika nasilja, kroz pružanje financijske podrške neprofitnom i javnom sektoru.

rnrn

Ured za udruge Vlade RH djeluje kao nacionalna kontakt točka CERV programa, zadužen je za informiranje i educiranje o Programu, jačanje njegove vidljivosti u Republici Hrvatskoj te pružanje tehničke podrške prijaviteljima i provoditeljima projekata. 

rnrn

Sudjelovanje na događanju moguće je isključivo uz prijavu popunjavanjem PRIJAVNICE (https://forms.gle/XNn6UmEE6skRSBcX7 ). Svim prijavljenima poveznica za sudjelovanje putem MS Teams platforme bit će poslana dan prije događanja. 

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content