Vlada prihvatila Nacrt razvojnog sporazuma za sjever Hrvatske

17.12.2021.

Vlada Republike Hrvatske na 91. sjednici održanoj 15. prosinca 2021. godine prihvatila je Nacrt razvojnog sporazuma za sjever Hrvatske.

rnrn

Postupak izrade sporazuma pokrenut je na inicijativu Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije, rekla je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.
rn
rnRazvojni sporazum sklapaju Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i jedinice područne (regionalne) samouprave, a njegova je svrha:

rnrn

    rn

  • usklađivanje prioriteta razvoja državne i područne (regionalne) razine,
  • rn

  • utvrđivanje strateških projekata regionalnog razvoja te
  • rn

  • planiranje sredstava za njegovu provedbu
  • rn

rnrn

 

rnrn

Ukupna procijenjena vrijednost 38 projekata obuhvaćenih sporazumom je 15,1 milijarda kuna. Od toga vrijednost zajedničkih infrastrukturnih projekata iznosi 9,2, dok ukupna vrijednost projekata županija (uključujući rezervne projekte) iznosi 5.9 milijardi kuna. Trošak financiranja projektno-tehničke dokumentacije je 65,5 milijuna kuna.

rnrn

rnPremijer Andrej Plenković rekao je da je sporazum na tragu Vladine politike ravnomjernog regionalnog razvoja i da bi trebao biti potpisan do kraja godine.

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole

Saznaj više >

NOVOSTI
Europski tjedan regija i gradova 2024. održat će se od 7. do 10. listopada

Saznaj više >

NOVOSTI
Odluka o odabiru projekta temeljem Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj javne turističke infrastrukture u 2024. godini

Saznaj više >

Skip to content