AMPEU postao europskim centrom za uključivanje i raznolikost u području obrazovanja i osposobljavanja

08.04.2022.

Europska komisija imenovala je Agenciju za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) SALTO centrom koji će pružati podršku na temu uključivanja i raznolikosti agencijama u 33 zemlje koje provode Erasmus+ program u području obrazovanja i osposobljavanja, drugim dionicima na europskoj razini te Europskoj komisiji do kraja 2027. godine.

rnrn

Kao dio strategije Europske komisije, SALTO centri (Support, Advanced Learning and Training Opportunities) pružaju stručnu podršku i predstavljaju izvor informacija, metoda i primjera neformalnog učenja organizacijama i osobama aktivnima u području obrazovanja i osposobljavanja te u području mladih na teme vezane uz europske prioritete.

rnrn

U prošlom programskom razdoblju postojalo je sedam centara u području mladih i jedan u području obrazovanja na temu TCA aktivnosti (aktivnosti osposobljavanja i suradnje). Europska komisija u okviru programa Erasmus+ u novom programskom razdoblju 2021.-2027. planira imenovati nove SALTO centre, a tri centra koja će obuhvaćati područje obrazovanja bit će vezana uz prioritete novog programskog razdoblja odnosno uz uključivanje i raznolikost, digitalnu transformaciju i zelenu tranziciju.

rnrn

 

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole

Saznaj više >

NOVOSTI
Europski tjedan regija i gradova 2024. održat će se od 7. do 10. listopada

Saznaj više >

NOVOSTI
Odluka o odabiru projekta temeljem Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj javne turističke infrastrukture u 2024. godini

Saznaj više >

Skip to content