AMPEU postao europskim centrom za uključivanje i raznolikost u području obrazovanja i osposobljavanja

08.04.2022.

Europska komisija imenovala je Agenciju za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) SALTO centrom koji će pružati podršku na temu uključivanja i raznolikosti agencijama u 33 zemlje koje provode Erasmus+ program u području obrazovanja i osposobljavanja, drugim dionicima na europskoj razini te Europskoj komisiji do kraja 2027. godine.

rnrn

Kao dio strategije Europske komisije, SALTO centri (Support, Advanced Learning and Training Opportunities) pružaju stručnu podršku i predstavljaju izvor informacija, metoda i primjera neformalnog učenja organizacijama i osobama aktivnima u području obrazovanja i osposobljavanja te u području mladih na teme vezane uz europske prioritete.

rnrn

U prošlom programskom razdoblju postojalo je sedam centara u području mladih i jedan u području obrazovanja na temu TCA aktivnosti (aktivnosti osposobljavanja i suradnje). Europska komisija u okviru programa Erasmus+ u novom programskom razdoblju 2021.-2027. planira imenovati nove SALTO centre, a tri centra koja će obuhvaćati područje obrazovanja bit će vezana uz prioritete novog programskog razdoblja odnosno uz uključivanje i raznolikost, digitalnu transformaciju i zelenu tranziciju.

rnrn

 

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content