U Zlataru obilježen Nacionalni dan hitne medicine

02.05.2022.

Obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicine održano je u organizaciji Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije u subotu, 30. travnja 2022. godine, u Zlataru.

rnrn

U sklopu obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicine djelatnice i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije provodili su edukacijski program održavanja života kod djece i odraslih uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora, objašnjavali i pokazivali postupanje slučaju gušenja stranim tijelom kod djece i odraslih, dijelili promotivne letke te sve zainteresirane upoznavali sa svim detaljima vozila hitne medicinske službe.

rnrn

Župan Željko Kolar je nakon obilaska naglasio kako Zagorje ima jednu od najboljih hitnih službi u Hrvatskoj što  prije svega duguje djelatnicima koji su maksimalno motivirani te da Županija maksimalno ulaže u njihovu opremljenost. „Usudio bih se reći da je naša Hitna opremljena na razini bilo koje hitne u razvijenim zemljama Europe i mi ćemo se kao Županija truditi da u budućem razdoblju nastavimo s takvim intenzitetom ulaganja, ako ne još i većim“ – rekao je župan Kolar dodavši kako daje punu podršku zahtjevu „hitnjaka” za uvođenje beneficiranog radnog staža jer smatra da sve žurne službe imaju jednake obaveze, pa moraju imati i jednaka prava.

rnrn

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije Krešimir Božić je svim svojim djelatnicama i djelatnicima čestitao Nacionalni dan hitne medicine te tom prilikom istaknuo. „Ključ je da imamo dobro educirane ljude koji su spremni odazvati se, pomoći, ljude koji izlažu svoj život da bi spasili tuđi život, ljude koji u svim vremenskim uvjetima idu na teren i pomažu da stanovnici naše županije dobiju što kvalitetniju i adekvatniju hitnu medicinsku pomoć. Naša vozila su u godinu dana prošla  600 tisuća kilometara, a to je kao da su 15 puta prošla oko ekvatora. Ta činjenica govori o tome koliko se puno radi. Iza nas je u ovih godinu dana 25 tisuća obrađenih pacijenata, od čega 15 tisuća na terenu. Ključ svega, naša prijavno-dojavna jedinicama naš broj 194, srce našeg Zavoda, zaprimio je u godinu dana 32 tisuće poziva“ – naveo je ravnatelj Božić. 

rnrn

Akciju obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicine u Zlataru obišle su i gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan Pentek te saborska zastupnice Mirela Ahmetović.

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content