Obilježen Dan Urbane aglomeracije Zagreb

05.05.2022.

U sklopu obilježavanja 4. Dana urbane aglomeracije Zagreb u utorak 3. svibnja 2022. je u prostoru dvorane „Tribine Grada Zagreba“ organizirana radionica strateškog planiranja u okviru koje se pripremala integrirana projektna ideja za provedbu projekta „Cities And Metropolis in Europe Labouring Onward Together-CAMELOT“ u kojem Grad Zagreb sudjeluje kao partner u provedbi. Za potrebe osmišljavanja projektnih ideja formirane su četiri tematske grupe.

rnrn

Predstavnik Zagorske razvojne agencije sudjelovao je u radu grupe „Zelena tranzicija i kružno gospodarenje prostorom“ koja je kroz pripremu projektne ideje promišljala mogućnosti odgovaranja na izazove jačanja otpornosti i prilagodbe klimatskim promjenama uz integriranje kružnog gospodarenja prostorom, očuvanja i unaprjeđenja bioraznolikosti te razvoja zelene infrastrukture i implementacije rješenja temeljenih na prirodi.

rnrn

Pripremljene projektne ideje svih tematskih grupa koristit će se kao mogući doprinos Strategiji razvoja Urbane aglomeracije Zagreb do kraja 2027. godine. Urbana aglomeracija Zagreb obuhvaća prostor ukupno 30 jedinica lokalne samouprave, a od jedinica lokalne samouprave iz Krapinsko-zagorske županije u sastavu aglomeracije nalaze se gradovi Donja Stubica, Oroslavje i Zabok te općine Gornja Stubica, Marija Bistrica, Stubičke Toplice i Veliko Trgovišće. 

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content