100% zagorsko u Rijeci

29.08.2022.

Devetu godinu zaredom na riječkom Korzu 26. i 27. kolovoza održana je manifestacija “100 % zagorsko” u sklopu koje se Riječanima predstavljaju poljoprivrednici, obrtnici i poduzetnici iz Krapinsko-zagorske županije. 

rnrn

Izvorne proizvode Zagorja predstavilo je 48 poljoprivrednih proizvođača, obrtnika, tvrtki, toplica, agroturizma te hotela s proizvodima kao što su: zagorski štrukli, bučino ulje, med, medenjaci, mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina te suhomesnati proizvodi.

rnrn

Naglasivši da se sve navedene proizvode može okusiti na sajmu, župan Željko Kolar istaknuo je da se Zagorci u Rijeci osjećaju kao kod kuće. Zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut složio se da je ta suradnja značajna, a posebno gospodarstvenicima koji se tako međusobno upoznaju i stječu nove kontakte. “Iako smo u različitim dijelovima Hrvatske, imamo puno sličnosti – u turizmu, poljoprivredi i zdravstvenom turizmu koji zajednički njegujemo. Siguran sam da ćemo tako dobru suradnju nastaviti i ubuduće”. Riječki gradonačelnik Marko Filipović izrazio je zadovoljstvo što Krapinsko-zagorska županija po deveti put izlaže mirise i okuse Zagorja na Korzu te da ovu manifestaciju podržava sto posto Riječana i čini se da se zato i zove 100% zagorsko. 

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Odabrani dječji vrtići, osnovne i srednje škole te centri za odgoj i obrazovanje za izvođenje programa Ruksak (pun) kulture u 2024. godini

Saznaj više >

NOVOSTI
Plan savjetovanja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU s javnošću za 2024. godinu.

Saznaj više >

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

Skip to content