Prekogranična demonstracijska vježba žurnih službi CRO-SI-SAFE tima u Klanjcu

07.10.2022.

U sklopu Interreg projekta CRO-SI-SAFE, čiji smo vodeći partner, u četvrtak, 6.10.2022. u prostoru tvornice Preidonica Klanjec d.o.o. održana je prekogranična demonstracijska vježba žurnih službi Krapinsko-zagorske županije u suradnji sa slovenskim partnerima. 

rnrn

Vježba je simulirala slučaj eksplozije u tvornici i prometne nesreće s velikim brojem unesrećenih, a glavni dionici bili su MUP, Vatrogasna zajednica KZŽ, Zavod za hitnu medicinu KZŽ, Društvo Crvenog križa KZŽ, HGSS Stanica Zlatar Bistrica i Dom zdravlja KZŽ, odnosno sve službe koje bi u stvarnoj situaciji bile na raspolaganju Stožeru civilne zaštite. Voditelj vježbe bio je načelnik Stožera civilne zaštite KZŽ i glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber. 

rnrn

Zahvaljujemo svim djelatnicima i volonterima u organizaciji na suradnji i angažmanu za uspješno provedenu vježbu te gledateljima na dolasku.

rnrn

Snimani su profesionalni kadrovi za montiranje jedinstvnog filma iz ove i drugih projektnih aktivnosti koje nam slijede.  Cijeli članak s fotografijama i izjavama čelnih ljudi pročitajte na portalu Zagorje International. 

rnrn

 

rnrn

Projekt CRO-SI-SAFE provodi se u okviru Programa suradnje INTERREG-V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 739.612,25 EUR, a sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj sufinanciran je u iznosu od 628,670,40 EUR, odnosno 85%.

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
OTVORENE PRIJAVE ZA OVOGODIŠNJI GIRLS CODE CAMP!

Saznaj više >

NOVOSTI
Zatvaranje Pilot projekta Javnog poziva jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole

Saznaj više >

NOVOSTI
Hrvatska je najuspješnija država u EU u provedbi fonda EU sljedeće generacije

Saznaj više >

Skip to content