Vlada donijela dvije odluke koje se odnose na raspodjelu financijskih sredstava EU

07.11.2022.

Vlada je na održanoj sjednici donijela izmjenu Odluke o provođenju aktivnosti vezanih za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije te Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu za odobrenje financiranja projekata u okviru investicije C6.1. R1-I2 NPOO-a.

rnrn

Pokazala se potreba za davanjem suglasnosti Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja za mogućnost ugovaranja do 200% dodijeljene alokacije za operacije hitnog obnavljanja pogođenih prirodnih područja kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla i operaciju čišćenja područja pogođenih katastrofom, uključujući i prirodna područja, u skladu s, kad je to primjereno, pristupima utemeljenim na ekosustavima te ugovaranja do 150% dodijeljene alokacije za operacije vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području vodoopskrbe i upravljanja otpadnim vodama.
rn
rnMinistarstvo znanosti i obrazovanja je zatražilo mogućnost ugovaranja do 220% dodijeljene alokacije za vraćanje u uporabljivo stanje infrastrukture u području obrazovanja, a Ministarstvo zdravstva je zatražilo mogućnost ugovaranja do 300% dodijeljene alokacije što je uvaženo iz istog razloga, što boljeg iskorištavanja sredstava iz Fonda solidarnosti EU.
rn
rnTakođer Vlada je drugom odlukom dala suglasnost Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za odobrenje financiranja projekata u okviru investicije C6.1. R1-I2 Obnova zgrada oštećenih u potresu s energetskom obnovom Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.- 2026. započetih iz Fonda solidarnosti Europske unije u ukupnom iznosu od 200% procijenjenog troška predmetne investicije, i to u situacijama kad bi predmetni trošak prelazio iznos od 10% iznad visine raspoloživih sredstava.
rn 

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content