Projekt Zagorje Plastic Free

15.11.2022.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni poziv za neposredno sufinanciranje projekata poticanja „Plastic free zone“ (JP ZO 2/2022). Predmet ovog poziva bio je podupiranje mjera koje doprinose ograničenju korištenja jednokratnih plastičnih proizvoda, smanjenju ekološkog otiska, uklanjanju otpadne plastike i drugih vrsta otpada u zaštićenim područjima.

rnrn

U sklopu javnog poziva, odobren je projekt Zagorje Plastic Free koji provodi Javna ustanova Zagorje zeleno, a tim Zagorske razvojne agencije dao je savjetodavnu podršku u pripremi projekta. Provedbom projekta Zagorje Plastic Free želi se doprinijeti smanjenju korištenja plastičnih proizvoda na području Krapinsko-zagorske županije, poticanju korištenja višekratnih proizvoda proizvedenih od prirodnih materijala koje je moguće ponovno upotrijebiti, nakon upotrebne prenamijeniti ili reciklirati.

rnrn

Posebnu važnost u projektu ima informiranje i edukacija javnosti s naglaskom na ograničavanju korištenja jednokratnih plastičnih proizvoda, štetnosti plastike za prirodu i mogućnost smanjenja plastike u svakodnevnoj uporabi.

rnrn

U sklopu projekta nabaviti će se kante za sortiranje otpada za vanjski i unutarnji prostor. Aktivnost na projektu biti će izrada plana smanjenja korištenja plastike u Centru za prirodu Zagorje te ostalim prostorima javne namjene te u uredima. Izradit će se promotivni materijali s kojima želimo smanjiti korištenje plastičnih proizvoda te će se provesti kampanja Plastic Free Day u Krapini.

rnrn

Vrijednost projekta je 149.485,29 kuna od čega 80 % iznosa sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt traje do 31.12.2022. godine.

rnrn

 

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content