U Varaždinu održan stručni seminar na temu razvoja ISPU sustava, za računalnu opremu službenika lokalnih ureda osigurano 1,9 milijuna kuna

14.12.2022.

U Varaždinu je održan stručni seminar u sklopu projekta „Informacijski sustav prostornog uređenja ISPU i njegovi moduli“ kojeg provodi Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.  

rnrn

Državna tajnica Ministarstva, Sanja Bošnjak je za 69 korisnika iz četiri sjeverne županije (Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije) uručila Sporazume o dodjeli računale opreme za potrebe rada u ISPU sustavu
rn
rn„Uz ostale važne teme kojima se Ministarstvo bavi, digitalizacija sustava prostornog uređenja i graditeljstva jedan je od važnih segmenata našeg rada. Kroz projekt razvoja Informacijskog sustava prostornog uređenja (tzv. ISPU), cilj nam je administrativno rasteretiti građane te postići veću učinkovitost i ekonomičnost u radu javne uprave“, izjavila je državna tajnica Sanja Bošnjak prilikom svečane dodjele.  
rn 
rnUkupno će se na području Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije dodijeliti 110 sporazuma vrijednih 1,9 milijuna kuna dok će na području cijele Republike Hrvatske biti dodijeljeno 577 sporazuma vrijednih 10,4 milijuna kuna. Sredstva za dodjelu osigurana su u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.
rn
rnProstorni planovi nove generacije izrađivat će se kroz novi modul ISPU-a ePlanovi Editor.
rn 
rnNakon svečane dodjele održan je stručni seminar u sklopu ISPU projekta na kojem su predstavljene nadograđene komponente ISPU-a povezane s prostornim planiranjem: ePlanovi i ePlanovi Editor te javni poziv za planove nove generacije za koji su osigurana europska sredstva u ukupnom iznosu od 90 milijuna kuna koja će se kroz javni poziv dodijeliti za izradu planova nove generacije.
rn 
rnU pripremi je i nacrt javnog poziva Ministarstva kojim bi se u potpunosti financirala izrada prostornih planova uređenja „nove generacije“ o čemu je na seminaru više govorila mr.sc. Jelena Zrinski Berger, načelnica Sektora za EU projekte digitalizacije. „Cilj je osigurati standardizaciju, transparentnost te kontinuiran pristup točnim i topološki urednim prostornim podacima svim sudionicima u procesu prostornog uređenja i gradnje za neko područje te ujedno na jednostavan način investitorima omogućiti točnu informaciju o mogućnosti gradnje za sigurnu realizaciju planirane investicije“ poručila je Zrinski Berger.

rnrn

Više informacija dostupno je OVDJE.

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content