Uručeno 25 ugovora iz NPOO-a iz područja vodnoga gospodarstva

27.12.2022.

22.12.2022. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, uručili ugovore iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

rnrn

rnRadi se o ugovorima za 13 projekata koji se odnose na razvoj manjih dijelova sustava javne odvodnje i vodoopskrbe i 12 projekata smanjenja rizika od katastrofa u sektoru upravljanja vodama, u ukupnoj vrijednosti većoj od 1,3 milijarde kuna.
rn 
rnKroz 13 projekata javne odvodnje i vodoopskrbe za koje su uručeni ugovori izgradit će se, odnosno rekonstruirati 115 kilometara sustava javne vodoopskrbe i izgraditi ili rekonstruirati gotovo 50 kilometara sustava javne odvodnje, čime će se omogućiti pristup poboljšanoj vodoopskrbi za gotovo 62 tisuće stanovnika i pristup poboljšanom sustavu pročišćivanja otpadnih voda za više od 6 tisuća stanovnika.
rnZa financiranje projekata smanjenja rizika od katastrofa u sektoru upravljanja vodama, dodijeljeno je 12 ugovora ukupne vrijednosti 770 milijuna kuna za izgradnju 31 kilometra zaštitnih vodnih građevina čime će više od 22 tisuće stanovnika biti adekvatno zaštićeno od poplava te će se revitalizirat 8 kilometara vodotoka i rukavaca s ciljem integracije ciljeva zaštite prirode s ciljevima upravljanja vodama.
rn
rn 

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Objavljeni odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
OBAVIJEST O II. IZMJENI POZIVA na dostavu projektnih prijedloga “Obnova javne kulturne infrastrukture”

Saznaj više >

NOVOSTI
Programi redovne djelatnosti udruga u kulturi u 2024. godini

Saznaj više >

Skip to content