Održana radionica “Informacijski sustav za strateško planiranje i upravljanje razvojem (SPUR): Upis projekata i upoznavanje sa osnovnim značajkama sustava”

25.07.2019.

Dana 24. srpnja 2019. godine Zagorska razvojna agencija odžala je u dvorani Energetskog centra Bračak radionicu „Informacijski sustav za strateško planiranje i upravljanje razvojem (SPUR): Upis projekata i upoznavanje sa osnovnim značajkama sustava“.

rnrn

Radionica je održana za predstavnike jedinica lokalne samouprave, odnosno imenovane osobe za unos podataka u registar projekata radi kvalitetnijeg upoznavanja i korištenja informacijskog sustava za strateško planiranje i upravljanje razvojem (SPUR).

rnrn

U skladu sa Zakonom o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske (NN br. 123/17) Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU uspostavlja informacijski sustav za strateško planiranje i upravljanje razvojem. Informacijski sustav ustrojava se radi učinkovitog planiranja provedbe i postizanja vizije razvoja, strateških i posebnih ciljeva definiranih u okviru akata strateškog planiranja, s ciljem evidentiranja i praćenja pripreme razvojnih projekata koji su u različitim fazama pripreme od strane javnih tijela.

rnrn

Obveznici unosa podataka u novoosnovani registar projekata su sva javna tijela u Republici Hrvatskoj, a upis projekata u registar projekata obavljat će osobe imenovane za pristup registru projekata. Informacijski sustav sukladno Zakonu definira kao obvezu upisa podataka u registar javno tijelo, a upis projekata u registar projekata je preduvjet za korištenje sredstava proračuna i sredstava EU namijenjenih Republici Hrvatskoj. Zagorska razvojna agencija sukladno zakonskim odredbama u sustavu ima ulogu koordinatora, kontrolnog tijela upisa projekata jedinica lokalne samouprave.

rnrn

 

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content