NAJAVA: Međunarodna konferencija Programa “Energija i klimatske promjene”

02.03.2023.

Dvodnevna međunarodna konferencija Programa „Energija i klimatske promjene“ u organizaciji Upravitelja Programa (Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, Uprava za europsku teritorijalnu suradnju), Programskog Partnera (Energetski institut „Hrvoje Požar“) i Donatorskog partnera na Programu (Norveška uprava za vodne resurse i energiju) uz potporu država donatora Islanda, Lihtenštajna i Kraljevine Norveške kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora, održat će se u Zadru od 13. do 14. travnja 2023. godine.

Otvaranje konferencije upriličit će visoki dužnosnici Republike Hrvatske, Kraljevine Norveške i Islanda, a događaj će obuhvatiti relevantnu političku i operativnu razinu s naglaskom na Program „Energija i klimatske promjene“, odnosno generalno područje energetike i obnovljivih izvora energije. Nadalje, naglasak će biti na postojećem stanju stvari i realiziranim programskim aktivnostima te perspektivi Programa koji bi se putem bespovratnih sredstava EGP financijskog mehanizma i u budućnosti provodio u Republici Hrvatskoj.

Tijekom konferencije stavit će se fokus na smanjenje emisije CO2, o čemu će govoriti ključni govornici, predstavnici institucija energetike iz Republike Hrvatske, Kraljevine Norveške i Islanda te dužnosnici gradova i županija u Hrvatskoj u kojima se aktivno radi na provedbi projekata ugovorenih u sklopu Programa „Energija i klimatske promjene“.

Također, predviđene su i interaktivne rasprave u vidu okruglih stolova s tematikom sunčane energije, energije mora te geotermalne energije u kojima će sudjelovati istaknuti domaći i strani stručnjaci, znanstvenici, poduzetnici te korisnici EGP financijskog mehanizma. Osim toga, u širem kontekstu će se posvetiti pažnja klimatskoj politici i politici okoliša u sklopu EGP i Norveškog financijskog mehanizma, o čemu će govoriti predstavnici Upravitelja Programa iz Hrvatske i drugih zemalja korisnika EGP i Norveškog financijskog mehanizma.

Prijave za sudjelovanje su dostupne na slijedećoj poveznici.

Detaljnije informacije o konferenciji, dnevni red, popis govornika, praktične upute i sl. biti će objavljene naknadno. Izvorna vijest dostupna je OVDJE.

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Objavljena INICIJALNA RANG LISTA ZA MJERU 73.13. Potpora javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima – nerazvrstane ceste

Saznaj više >

NOVOSTI
Pravilnik o korištenju sredstava Europske unije

Saznaj više >

NOVOSTI
Obavijest o zatvaranju Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“

Saznaj više >

Skip to content