Uspješno prijavljeno 5 projekata na poziv javne turističke infrastrukture

03.03.2023.

Na NPOO poziv na dodjelu bespovratnih sredstava C1.6 R1 – I1 – Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti tim Zagorske razvojne agencije uspješno je prijavio pet projekata s područja Krapinsko-zagorske županije ukupne vrijednosti više od 38 milijuna eura.

 

  • Gradnja bazena i hotela Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice – 16.695.241,22 EUR

Predmet projektne prijave je dogradnja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke toplice izgradnjom hale zatvorenog bazena i spojnog hodnika te smještajnog objekta – hotela (4*) s tehničkim prostorima, wellness sadržajima, bazenskim barom s nadstrešnicom na sunčalištu, bočnim sunčalištem te uređenje gospodarskog dvorišta i prilaznog trga. Izgradnjom hotela i uključivanjem dodatnih sadržaja omogućit će se održivi razvoj turizma tijekom cijele godine te povećati raznovrsnost turističke ponude. Natkrivanjem bazena te proširenjem usluga, zadovoljiti će se i potrebe lokalnog stanovništva koje se ne mora liječiti, ali se želi iz preventivnih razloga koristiti nekim od zdravstvenih usluga ili uslugama medicinskog wellnessa. Opći cilj realizacije ulaganja je razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti u svrhu povećanja atraktivnosti turističke destinacije i poticanje cjelogodišnjeg zdravstvenog turizma.

 

  • Sportsko-rekreacijski park Zaseka – 6.609.851,72 EUR

Predmet projektne prijave je rekonstrukcija i opremanje parka Zaseka sa svim sportsko rekreacijskim sadržajima prema načelima zelene i digitalne tranzicije. Park Zaseka predviđen je za bavljenje 9 sportova, ali će sadržavati i dodatne rekreacijske sadržaje kao što su dječje igralište, jezero i trim stazu sa odmorištima koji će sportsko-rekreacijski park činiti jedinstvenim prostorom za boravak svih korisnika, te omogućiti razvoj održivog turističkog proizvoda koji će biti dio cjelogodišnje turističke ponude na području grada Zaboka.

 

  • Izgradnja biološkog bazena u Pregradi – 4.333.238,74 EUR

Projekt podrazumijeva izgradnju bazena s restoranom, saunama i dječjim igralištem. Bazen kopira izgled jezera sa kristalno čistom vodom, a sastoji se od dijela za kupanje i pregrađenog područja s regeneracijskim biljem i raslinjem za prirodno pročišćavanje vode te će nuditi turističke usluge sportskog, rekreacijskog i zabavnog karaktera građanima Pregrade, stanovnicima neposredne okolice i Krapinsko-zagorske županije. Cilj projekta je izgradnja zelene infrastrukture koja će povećati biološku raznolikost i turističku atraktivnost Pregrade.

 

  • Crna Kraljica I – 6.551.464,38 EUR

Projektom Crna kraljica I Krapina dobiva atraktivan interpretacijski centar materijalne i nematerijalne baštine na zaštićenom kulturnom dobru Arheološka zona Stari grad koji će obogatiti turističku ponudu destinacije. Razvoj interpretacijskog centra obuhvaća nekoliko etapa: rekonstrukciju zgrade Palasa, uređenje glavne šetnice arheološke zone, uređenje pećine te uređenje šetnice i izgradnju promatračnice arheološke zone.  U zgradi Palasa i u pećini pored zgrade baština će biti interpretirana multimedijskim rješenjima. U Palasu će biti i mala multimedijska dvorana, bar te suvenirnica. Uvode se rješenja koja doprinose zelenoj i digitalnoj tranziciji. U vanjskom dijelu urediti će se staze i izgraditi promatračnica za razgledavanje nalazišta te amfiteatar za događanja na otvorenom.

 

  • Muzej krapinskih neandertalaca – posjetiteljski centar – 3.830.612,19 EUR

​​​​​​​Projekt Muzej krapinskih neandertalaca – posjetiteljski centar projekt je nadogradnje Muzeja krapinskih neandertalaca u Krapini kako bi se na krovu Muzeja uspostavio posjetiteljski centar kao mjesto za provedbu kulturnih i edukativnih programa, za igru i opuštanje te kao dodatna turistička atrakcija u gradu Krapini. Centar će se izgraditi načelima zelene i digitalne tranzicije u slabije razvijenom turističkom području kako bi pružao dodatan sadržaj posjetiteljima, privukao veći broj turista u destinaciju i zadržao ih u destinaciji. Zbog veće dostupnosti kulturnih sadržaja na inovativan i interaktivan način, postav, događanja i kulturni programi (koncerti, izložbe predmeta i slika, tematske večeri i sl.), kao i radionice bit će besplatni za sve posjetitelje.

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Čestitamo Vam Dan Krapinsko-zagorske županije!

Saznaj više >

NOVOSTI
Održana završna konferencija projekta „Poboljšano strateško planiranje na regionalnoj i lokalnoj razini u Hrvatskoj“

Saznaj više >

NOVOSTI
Prva Odluka o financiranju u okviru Poziva „Izrada županijskih socijalnih planova“

Saznaj više >

Skip to content