CRO-SI-SAFE: U Humu na Sutli održana velika pilotna vježba za masovne nesreće

24.04.2023.

U okviru provedbe projekta „Unapređenje kvalitete suradnje i partnerstva hitnih službi Krapinsko-zagorske županije i Savinjske regije – CRO-SI-SAFE“ u Općini Hum na Sutli u subotu 22. travnja održana je velika pilotna vježba za masovne nesreće.

Na vježbi je sudjelovalo 30 hitnih službi iz Hrvatske i Slovenije s: oko od 250 djelatnika i volontera – vatrogasaca, policajaca, djelatnika hitne medicinske pomoći, HGSS-a i crvenog križa, pilota ratnog zrakoplovstva, ronilaca, civilne zaštite i drugih sudionika iz Krapinsko-zagorske županije i Savinjske regije s preko 40 specijalnih vozila od kojih i najveća atrakcija za gledatelje – helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Glavni organizator vježbe je Krapinsko-zagorska županija pa je tako samom događaju prisustvovao i župan Željko Kolar, koji je rekao kako je ovo bila još jedna prilika vidjeti razinu osposobljenosti interventnih snaga ali ovoga puta u suradnji sa Ministarstvom obrane te prijateljima iz susjedne Slovenije. Na vježbi je bio i glavni vatrogasni zapovjednik gdin Slavko Tucaković te je privukla veliki broj gledatelja zbog svoje atraktivnosti.

U organizaciji su sudjelovali i Zagorska razvojna agencija, kao vodeći partner projekta te slovenski partneri Razvojna agencija Sotla i Općina Rogatec. Glavni koordinatori vježbe bili su Marijan Lovrenčić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije, i Marjan Čuček, zapovjednik VZO Hum.

Hvala svim sudionicima i gledateljima te Slavenu Janđelu na profesionalnim fotografijama, čiju odabranu galeriju možete pogledati na našoj Facebook objavi. Vježbu su popratili i mnogobrojni mediji pa pogledajte i druge vijesti i fotografije, od kojih izdvajamo fotogaleriju sjever.hr. 

 

Projekt CRO-SI-SAFE traje 12 mjeseci odnosno provodi se od 1. lipnja 2022. godine do 31. svibnja 2023. godine u okviru Programa suradnje Interreg VA Slovenija – Hrvatska 2014-2020. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 739.612,25 EUR, te je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj sufinanciran u iznosu od 628.670,40 EUR.

Više o projektu možete saznati OVDJE.

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content