Pilotna tura u okviru projekta Uživam tradicijo

13.08.2019.

Zagorska razvojna agencija kao jedan od 8 partnera na projektu Uživam tradicijo (program suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska) sudjeluje u izvedbi pilotnih tura čija je svrha omogućiti sudionicima da dožive baštinu i turistički proizvod, te putem evaluacije u aplikaciji pruže povratne informacije o proizvodu i potrebna poboljšanja koja će projektni partneri uzeti u obzir u konačnom proizvodu.

rnrn

Projektom Uživam tradiciju uspostavlja se kulinarska transverzala od Panonije do Jadrana. Kulinarska transverzala posjetiteljima će ponuditi jedinstven doživljaj autohtone tradicije, običaja i kulinarstva u obliku atraktivnih programa koji će se temeljiti na održivoj suradnji lokalnih ponuđača na jedinstvenim lokacijama baštine: vinska klijet na Trškoj gori, Botanički vrt i Muzej grada Ljubljane, Trubarjeva domačija u Rašici, Lončarsko selo Filovci – muzej na otvorenom, Park prirode „Žumberak-Samoborsko gorje“, jezgra naselja Prezid, stara gradska jezgra Vrsara i muzeji Hrvatskog zagorja.

rnrn

U okviru projekta predviđena je izvedba 3 pilotne ture. Prva tura održana je 7. lipnja 2019. godine u jednoj od jedinstvenih lokacija baštine na kulinarskoj transverzali – Vrsaru u okviru koje su sudionici uživali u raznovrsnom programu i zanimljivoj kombinaciji aktivnosti, kulinarstva i upoznavanja s poviješću i tradicijom.

rnrn

Druga pilotna tura održat će se 6. i 7. rujna 2019. godine na četiri jedinstvene lokacije baštine smještene na kulinarskoj transverzali – Lončarska vas Filovci, Hrvatsko zagorje, Novo mesto (klijet na Trškoj gori) i Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje.

rnrn

Sudjelovanje na turi je besplatno, a namijenjeno je novinarima/blogerima s područja Hrvatske i Slovenije.

rnrn

Ukoliko ste zainteresirani pridružiti nam se na pilot turi i iskusiti prekrasan dan pun tradicionalnih okusa u jednom od jedinstvenih područja kulinarske baštine na našoj kulinarskoj transverzali, prijaviti se možete na broj mobitela: 091 611 5621 ili putem maila na: silvija.pavic@zara.hr.

rnrn

Detaljnije informacije o projektu kao i program ture možete pronaći u priloženom dokumentu.

rn

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content