Brnjac predstavila Zakon o turizmu u Svjetskoj turističkoj organizaciji

26.01.2024.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac boravi u Španjolskoj gdje je posjetila 44. međunarodni turistički sajam FITUR, najveći turistički sajam u Španjolskoj, na kojem se Hrvatska predstavlja između 152 zemlje svijeta te održala niz sastanaka s predstavnicima turističkog sektora. Ministrica Brnjac u Madridu je predsjedala i 18. sastankom Odbora za turizam i održivost Svjetske turističke organizacije te na poziv glavnog tajnika Zuraba Pololikashvilija u UN Tourismu predstavila hrvatski Zakon o turizmu.

„Hrvatska je već prepoznata u svijetu kao predvodnik razvoja održivog turizma, a to potvrđuje i poziv Svjetske turističke organizacije te me raduje što sam imala priliku predstaviti naš prvi krovni Zakon o turizmu. Ovim Zakonom usmjerili smo razvoj hrvatskog turizma prema održivosti, tako što smo propisali alate kojima svaka destinacija može odrediti smjer svog razvoja, a naši primjeri i dobre prakse poslužit će kolegama iz Svjetske turističke organizacije kao smjernice za razvoj turizma i u drugim svjetskim destinacijama”, izjavila je ministrica Brnjac.

Na 18. Sastanku Odbora za turizam i održivost Svjetske turističke organizacije, kojim je naša zemlja predsjedala od 2021. godine, ministrica Brnjac predstavila je dosadašnji rad Hrvatske u Odboru te reformu turizma, koja se provodi u cilju postizanja održivog, cjelogodišnjeg i regionalno uravnoteženijeg turizma. Na jučerašnjem sastanku predsjedanje je u novom mandatu od 2023. do 2027. godine preuzela Kostarika dok Hrvatska svoj rad u Odboru nastavlja kao potpredsjedatelj.

„Drago nam je što nastavljamo biti aktivni u radu ovog Odbora kao potpredsjedatelji te ćemo i dalje s predsjedavajućom Kostarikom i sa svim članovima intenzivno raditi na razvoju održivog i odgovornog turizma“, rekla je ministrica Brnjac.

Na marginama turističkog sajma FITUR ministrica Brnjac se susrela s talijanskom ministricom turizma Danielom Santanche te kostarikanskim ministrom turizma Williamom Rodríguezom Lópezom.

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

NOVOSTI
Objavljeni novi odgovori na pitanja u vezi natječaja za nerazvrstane ceste iz intervencije 73.13.

Saznaj više >

NOVOSTI
Uključite se u konzultacije za druge izmjene Strateškog plana ZPP-a RH 2023.-2027.

Saznaj više >

Skip to content