Hrvatska u ovoj godini ovjerava milijardu eura iz OPKK

27.12.2023.

Iskorištena su sva sredstva iz programskog razdoblja 2014. – 2020., a ministar Erlić izvijestio je o daljnjem napretku njihovog ovjeravanja.

„Odrađen je velik posao kako bismo iskoristili sva sredstva koja su nam na raspolaganju, a i napredak u ovjeravanju ide prema planu. U zadnja 2 tjedna Komisiji smo poslali nove izjave o izdacima u ukupnom iznosu od 481,3 milijuna eura te je dosad u ovoj godini ukupno ovjereno 888 milijuna eura iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Idući tjedan na ovjeravanje ćemo poslati dodatnih 260 milijuna eura i time ostvarujemo naš cilj za ovu godinu od milijardu eura ovjerenih EU sredstava“, naglašava ministar Erlić.

Zajedno sa sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, Hrvatska je ukupno u plusu 12,5 milijardi eura, što je razlika između nama uplaćenih sredstava i našeg participiranja u EU proračunu.

Najnovije vijesti

NOVOSTI
Odabrani dječji vrtići, osnovne i srednje škole te centri za odgoj i obrazovanje za izvođenje programa Ruksak (pun) kulture u 2024. godini

Saznaj više >

NOVOSTI
Plan savjetovanja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU s javnošću za 2024. godinu.

Saznaj više >

NOVOSTI
Obavijest prijaviteljima o povećanju alokacije Poziva „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom zgradama“

Saznaj više >

Skip to content